logo F1online.sk

Strácame viac, než sme očakávali, hovorí Hamilton

Lewis Hamilton
© Twitter/Petronas Motorsports
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 7. 2022

Tím Mercedes bol pred štartom francúzskeho víkendu pasovaný do roly čierneho koňa. Pre niektorých bol dokonca aj kandidátom na víťazstvo. Pohľad na piatkové voľné tréningy však tieto slová nepotvrdil. Strata Mercedesu sa držala na úrovni od siedmich do deviatich desatín. To je pred sobotou a nedeľou skrátka príliš veľa a uvedomuje si to aj Lewis Hamilton.

Rozjazd sedemnásobného šampióna do tohto víkendu bol nevyhnutne pomalší, keďže v prvom tréningu ho v kokpite vystriedal Nyck de Vries. Mercedes navyše potreboval vyskúšať niektoré vylepšenia svojho monopostu. To však podľa Hamiltona stále nevysvetľuje tú stratu.

„Skončili sme na štvrtom a piatom mieste, čo sú plus-mínus pozície, o ktoré budeme bojovať,“ povedal po skončení piatkového programu Hamilton. Mercedes však bol pred štartom víkendu pasovaný o dosť vyššie.

„Nehovorím, že sa nemôžeme dostať na pódium, myslím si, že tam môžeme byť. Nie sme však takí rýchli, ako chlapci vpredu – máme dokonca o niečo väčšiu stratu na poslednej veľkej cene,“ priznáva Hamilton.

„Bolo to trochu šialené, pretože som s autom nejazdil a medzi prvým a druhým tréningom na ňom boli vykonané nejaké zmeny v nastavení. Nyck však odviedol vynikajúcu prácu, udržal auto v jednom kuse a počínal si skvelo. Som teda vďačný za robotu, ktorú dnes ráno odviedol,“ dodal sedemnásobný majster sveta.

Čo však bude ďalej? Mercedes mal tento víkend atakovať Ferrari a Red Bull. Pretekové simulácie tohto tímu už vyzerali sľubnejšie, avšak strata Russella a Hamiltona na vylepšené monoposty dvoch vedúcich tímov sa zdala byť stále dosť veľká.

„Auto nie je na tejto trati nijak veľkolepé,“ priznáva Hamilton. „Verím však, že cez noc dokážeme urobiť trochu krok vpred.“

„Tempo nám chýba prakticky všade, skrátka v každej zákrute. Budem sa musieť zahĺbiť do nazbieraných dát, ale mám pocit, že nám dnes chýbal prítlak. Okrem toho to však bolo dobré, mám trochu súcit s chlapcami, ktorí sú ešte o niečo za nami.“

„Myslím si, že táto generácia monopostov nie je ani zďaleka taká dobrá z hľadiska prítlaku a podobných vecí, ako ich predchodcovia. Stále sme však len v prvom roku, takže som si istý, že sa to v priebehu nasledujúcich sezón zlepší. Máme na čom pracovať, tento víkend sme o niečo ďalej, než sme očakávali,“ povedal Lewis.

Súvisiace články