logo F1online.skF1online.sk

Stále som v boji o titul, pripomína Pérez

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 7. 2022

Nie je to tak dávno, čo sa niekoľko expertov zamýšľalo nad tým, či má Sergio Pérez reálnu šancu vyzvať Maxa Verstappena v boji o titul. V Monaku dokázal Mexičan vyhrať a v Baku vybojoval pole position. V tomto svojom „vrcholnom“ období zbieral jeden kompliment za druhým. Odvtedy sa toho však už veľa zmenilo.

Mexičan verejnosti naďalej pripomína, že je ešte stále v boji o titul. Matematika však hovorí viac a viac v jeho neprospech. V Kanade mu nevyšla kvalifikácia a preteky pre poruchu nedokončil, v Rakúsku doplatil na kolíziu s Georgeom Russellom v prvom kole. V Silverstone síce skončil so šťastím druhý a podarilo sa mu na Verstappena trochu dotiahnuť, avšak jeho strata medzičasom narástla už na 57 bodov.

Niečo také sa ťažko doháňa, ale Checo verí, že na titul stále má. „Po ťažkom víkende v Rakúsku sa vraciame do boja a máme šancu všetko napraviť,“ povedal Pérez pred štartom francúzskeho víkendu. „Z posledných troch pretekov sme hneď dva nedokončili, čo si v šampionáte nemôžeme dovoliť. Mojím cieľom tento víkend bude toto všetko zmeniť. Stále som v boji o titul, takže je pre mňa dôležité už nestrácať ďalšie body.“

„Vlani som vo Francúzsku vybojoval svoje druhé pódium s Red Bullom a teraz sa to pokúsim zopakovať. Paul Ricard je náročná trať, pretože existujú rôzne jazdecké línie, ktoré môžete v zákrutách na tomto okruhu zvoliť a nie je ľahké zistiť, ktorá je tá najlepšia,“ hovorí mexický pretekár.

„Tento víkend bude treba brať do úvahy aj vysoké teploty, po fyzickej stránke nás zrejme čakajú veľmi náročné preteky a uvidíme, ako budú teploty vplývať aj na degradáciu pneumatík,“ dodal Pérez.

Súvisiace články

Diskusia