logo F1online.sk

Schumacher o súboji s Hamiltonom: Všetci robíme chyby

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 7. 2022

Nie je až také nemiestne si myslieť, že Mick Schumacher zažil hneď dve nováčikovské sezóny. V roku 2021 mohol s podpriemerným Haasom bojovať akurát tak s tímovým kolegom. V tejto sezóne naopak prišla obrovská zmena pravidiel i celkovej situácie. V tomto roku sa Mick vôbec prvýkrát zapojil do tvrdých súbojov na rošte, z ktorých si postupne odnáša cenné skúsenosti.

V Rakúsku si syn sedemnásobného šampióna poriadne zapretekal so sedemnásobným šampiónom. Mick sa s Lewisom Hamiltonom stretol na trati v sobotnom šprinte i v nedeľných pretekoch. Vlani sa títo dvaja mohli na trati stretnúť jedine pri prepúšťaní o kolo pomalšieho pretekára. V nedeľných pretekoch v Rakúsku sa dokonca dostal nakrátko aj pred neho, keď Lewis urobil chybu v prvej zákrute.

„Myslím si, že to hlavné, čo som sa naučil je, že všetci sme ľudia,“ povedal o súbojoch s Hamiltonom Mick Schumacher. „Všetci robia chyby a každý sa pod tlakom môže dostať do bodu, keď urobí chybu. To je pre mňa dôležité, treba si pamätať, že sa netreba báť bojovať s hocikým.“

Nemecký mladík v posledných týždňoch ukončil dlhé čakanie. Konečne predviedol výkony, aké si od neho všetci sľubovali a zdá sa, že naskočil na pozitívnu vlnu. „V aute som cítil veľkú sebadôveru. Pneumatiky síce nedržali tak dlho, ako sme očakávali a preto sme sa rozhodli pre dve zastávky, ale myslím si, že sme ukázali skvelé tempo,“ hovorí Mick.

„Je to skvelé. Myslím, že aktuálne mám desať bodov, čo je fajn – mohlo to byť dvanásť, keby som v Silverstone skončil siedmy. Ale žarty bokom, sú to skvelé body pre tím a opäť sme na bodoch s oboma autami. Dvojité body dvakrát po sebe sme nečakali, takže je to osviežujúca zmena,“ dodal Schumacher.

Ten sa po nedeli tváril celkom inak než po šprinte, keď bol veľmi nasrdený na tím i svojho tímového kolegu. „V sobotu som bol nahnevaný hlavne preto, že sme body stratili ako tím a vo Formule 1 je každý bod cenný. Bol som skrátka trochu nahnevaný, že sa nám ten bod nepodarilo získať,“ povedal Schumacher.

Súvisiace články