logo F1online.sk

Magnussen: Modlil som sa, aby mi neodišiel motor

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Milan Kubala
Milan Kubala11. 7. 2022

Prvých pätnásť kôl prebehlo v pohode, ale po celý zvyšok veľkej ceny Kevin Magnussen tŕpol, či vôbec dôjde do cieľa a zavŕši sľubne rozbehnuté preteky ziskom bodov. Bál sa totiž o pohonnú jednotku Ferrari, ktorá nepôsobila vôbec zdravo.

Carlos Sainz odstúpil až v druhej polovici pretekov, ale pohonné jednotky Ferrari robili šarapatu už dávno pred tým. Kevin Magnussen prvýkrát v pätnástom kole hlásil, že mu motor začína vynechávať.

“Bol to drobný problém, z ktorého som nemal veľmi dobrý pocit, pretože som začínal byť nervózny, že to vybuchne,” zdôveril sa novinárom Kevin Magnussen, a zároveň poznamenal: “Tento rok sa to nestalo prvýkrát.”

“Ale naše auto malo dobrú rýchlosť. Dokonca aj s tým vynechávaním motora, keď som šliapol na plyn, som bol stále rýchly a dokázal som získať body,” pokračoval. Z hľadiska bodov Haas zaznamenal najúspešnejšiu nedeľu v tejto sezóne, dokonca i napriek tomu, že od začiatku roka auto prakticky vôbec nevylepšoval.

Kevin Magnussen tiež vysvetlil, že počas pretekov musel upraviť svoj jazdecký štýl, aby minimalizoval problémy s vynechávajúcim zapaľovaním. “Asi po pätnástich kolách sa to začalo objavovať, a to zakaždým, keď som na plyn šliapol pri nízkych otáčkach. V každej zákrute som musel používať o jeden nižší prevodový stupeň, čo nebolo ideálne. Ale podarilo sa mi dôjsť do cieľa. Modlil som sa k bohu, aby to nevybuchlo. Nevybuchlo to, takže som veľmi šťastný.”

“Nedopadlo to perfektne, ale máme za sebou dva skvelé víkendy s dvojitými bodmi. Tento víkend sme pozbierali štrnásť bodov za šprint a nedeľný dvojitý zápis. Takže svojím spôsobom to perfektné azda aj bolo,” usmieval sa Dán.

Mick Schumacher sa v sobotu sťažoval na to, že ho Haas nepustil pred tímového kolegu, hoci sa Nemec cítil byť rýchlejší. Dokonca mu nepomohol ani s DRS, keď sa bránil pred Hamiltonom. V nedeľu sa však Schumacher dostal pred Magnussena prekvapivo hladko. Žeby im dohovoril Günther Steiner?

“Ja sa na to pozerám tak, že ak je on rýchlejší, tak musíme spolupracovať. Preto ho nebudem blokovať a spomaľovať tým celú stajňu,” vysvetľoval svoj postoj Magnussen. “Som tu, aby som pomohol tímu. Momentálne tu nie som na to, aby som vyhral titul, nie som v takej pozícii. Jedného dňa azda budem, ale dovtedy je zo mňa tímový hráč. Som veľmi šťastný, že sme získali dvojité body. Keby ste ma videli, že sa bránim ako blázon, možno by nebodovali obe autá.”