logo F1online.sk

Sainz: Nemám slov. Prišlo to z ničoho nič

Carlos Sainz
© Screenshot/FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 7. 2022

Veľká cena Rakúska mala pred štartom celkom jasného favorita. Bol ním Max Verstappen. Ako sa však ukázalo, Formula 1 je veľmi nevyspytateľná a v pretekoch to bolo opäť všetko inak. Ferrari malo vskutku vynikajúce tempo a bolo na ceste za pohodlným double. Nebola by to však Scuderia, keby sa opäť niečo nepokazilo.

Charles Leclerc a Ferrari v nedeľných pretekoch úplne vládli, o tom niet pochýb. Carlos Sainz síce za svojím tímovým kolegom o niečo zaostal, ale aj on potvrdil, že monopost F1-75 bol v nedeľu na Red Bull Ringu ten najrýchlejší.

Pár kôl pred koncom si to už Sainz chystal a zavesil sa tesne za Verstappena. Vzhľadom na stav pneumatík a tempo oboch monopostov to pre Carlosa mala byť „jednohubka“. Z jeho monopostu však z ničoho nič začali šľahať plamene a preteky sa preňho pätnásť kôl pred koncom skončili. Ferrari tak prišlo o osemnásť bodov do Pohára konštruktérov a dá sa povedať, že Max Verstappen dostal od Scuderie ďalšie tri body grátis, keďže po súboji so Sainzom by zrejme bol odsúdený na tretie miesto.

„O probléme som sa dozvedel presne v tom momente, keď sa to stalo. Z motora neprichádzala žiadna spätná väzba, ktorá by naznačovala, že sa niečo také stane. Prišlo to úplne z ničoho nič,“ povedal po pretekoch Carlos Sainz televízii Sky.

„Nemám slov. Je to veľká bodová strata a tím dnes mohol poľahky získať veľký výsledok.“

„Videl som len veľký oheň a veľké škody. Určite to nie je ideálne a musíme sa na to pozrieť. Aspoňže sme dnes mali tempo, degradácia pneumatík bola na našom aute veľmi nízka. Boli sme skrátka rýchli. Zmierim sa s tým a obrátim list čo najskôr,“ sľubuje španielsky pretekár, ktorého mrzí, že takýto problém prišiel práve v pretekoch, v ktorých mal najrýchlejšie auto.

„O to ťažšie je to prijať. Mohli sme znížiť stratu na Red Bull, mohli sme im aj Maxovi zobrať veľa bodov a získať pre tento tím veľký výsledok. Jedno z áut však napokon nedokončilo. Je to srdcervúce, ale musíme na to naďalej tlačiť, obrátiť list a stále máme pred sebou dlhú sezónu,“ povedal Sainz.