logo F1online.sk

V Haase panuje spokojnosť, Schumachera jeho výsledok prekvapil

Mick Schumacher
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 7. 2022

Už-už sa zdá, že monopost Haasu sa bez vylepšení začína prepadať, no potom nasleduje parádny výsledok. Potom sa zas prepadne a následne opäť zdvihne. Po skvelej kvalifikácii v Kanade nasledovali nevydarené preteky. V Silverstone tímu naopak nevyšla kvalifikácia, ale v pretekoch z toho boli dvojité body. V Rakúsku je americký celok opäť hore a opäť trochu nečakane dostal oba monoposty do Q3.

Vyrovnané výkony, vyrovnaná jazdecká dvojica, Kevin Magnussen na siedmom a Mick Schumacher na ôsmom mieste. Ak by takto zakončili aj šprint, boli by z toho nejaké body pre tím. V Haase tak môžu byť po piatku spokojní, aj keď to najdôležitejšie ešte len príde.

„Dnes to bol veľmi dobrý deň. Vo voľnom tréningu sme vyzerali veľmi rýchli. Tušili sme, že niektoré tímy asi pred kvalifikáciou zvýšia svoje tempo, ale napokon je z toho siedme a ôsme miesto,“ povedal Kevin Magnussen.

„Tie červené vlajky trochu boleli, pretože sme na konci vyšli na trať na veľmi studených pneumatikách. Bola to jediná sada, ktorú sme mali, ale napriek tomu to bol dobrý deň pre tím,“ dodal s úsmevom.

Na šiesteho Estebana Ocona stratil „K-Mag“ asi 15 stotín sekundy a tuší, že jeho Haas mal tempo na to, aby pilota Alpinu zdolal. „Myslím si, že som mohol byť pred ním, pretože som len v prvom sektore stratil na studených pneumatikách viac ako tri desatiny. Vo zvyšku kola som to potom nahnal späť. Ak by som svoj najrýchlejší čas v prvom sektore dokázal vyrovnať, tak by som bol o tri desatiny rýchlejší.“

„Takže z toho mohlo byť aj viac ako… ani neviem, nepamätám si. Aké boli časy?“ pýtal sa Kevin obzerajúc sa na obrazovku s celkovým poradím. „Bol by to teda takmer rovnaký čas, ako má Russell. Ocona som teda mohol prekonať,“ dodal Magnussen.

Podobne na tom bol aj jeho tímový kolega. „Bolo to okej, ale stále to mohlo byť aj lepšie,“ povedal Schumacher pre nemeckú Sky. Zároveň však hovorí, že to bol jeden z jeho najťažších dní vôbec, keďže podľa jeho slov bolo auto na začiatku dňa dosť mimo optimálneho okna.

„Pokiaľ ide o mňa, tak to bola jedna z najťažších kvalifikácii, pretože zvlášť zo začiatku dňa nebolo auto nastavené správne. Potom sme však urobili zopár zmien, čo so sebou prinieslo aj lepší pocit v aute v kvalifikácii. Ráno som sa však v aute vôbec necítil komfortne a nebolo správne vyvážené. Trochu ma teda prekvapilo, že som tak vpredu. Nakoniec teda to vyváženie asi nebolo také zlé, ako som si pôvodne myslel,“ dodal Schumacher.

Súvisiace články