logo F1online.sk

Bojovali sme o prvú trojku, povzdychol si Hamilton

Lewis Hamilton pri zničenom aute
© Twitter/F1
Milan Kubala
Milan Kubala8. 7. 2022

Lewis Hamilton mal v piatok skvelé tempo, no nakoniec ho nedokázal využiť. Sedemnásobný majster sveta totiž v záverečnej časti kvalifikácie havaroval. Mrzelo ho to o to viac, že nebyť nehody, bojoval by o prvú trojku, možno i štart z prvého radu.

Mercedesu s číslom 44 na kapote sa stala osudnou siedma zákruta. Lewisovi Hamiltonovi v nej odrazu začala utekať zadná časť monopostu, čo sa ešte snažil skorigovať volantom, no už bolo neskoro. Monopost si to namieril rovno do bariéry.

Nasledovala červená vlajka a Lewisovo Hamiltonovo krútenie hlavou. Tím mu navyše oznámil, že jeho kolo mohlo stačiť na druhú priečku. “Som zo seba neskutočne sklamaný,” sypal si popol na hlavu. “Kvôli tímu mi to je veľmi ľúto, všetci pracovali naozaj tvrdo, aby toto auto dali dokopy. Neteší ma, že som ho poškodil. Navyše sme bojovali o najlepšiu trojku. Neviem si to vysvetliť, prečo mi zadná časť v siedmej zákrute tak ušla.”

George Russell mal o pár minút neskôr veľmi podobný problém, keďže aj jemu ušiel zadok auta. Môžeme teda špekulovať, či Mercedesy nemali nejaký problém s autom či nastaveniami, no pravdepodobnejšie zrejme je, že obaja doplatili na nárazy vetra.

Aspoň, že po rýchlej návšteve lekárskeho centra sa ukázalo, že sa nikomu nič nestalo. “Bol to tvrdý náraz, ale som v poriadku,” prikývol Hamilton, ktorého môže mierne upokojiť, že tento víkend nás čaká šprint. V treťom tréningu môže popracovať na tom, aby si opäť vybudoval sebavedomie, nuž a na návrat z desiateho miesta na čelo bude mať tentoraz viac ako 400 pretekových kilometrov, nie len štandardných 300.

Rýchlosť Mercedesu bola dobrá, to je tiež dôvod na radosť. “Určite som povzbudený. Povzbudzuje ma, keď vidím, že máme taký výkon. Nečakali sme, že dnes budeme tak blízko. Je to obrovské pozitívum pre náš tím, ale na druhej strane som dosť vzadu. Neviem, čo odtiaľto môžem vybojovať, ale máme tu aj šprint, tak dúfam, že v sobotu získam niečo späť.”

Súvisiace články