logo F1online.sk

Jordan je z Ecclestonea zhrozený: Sám nerozumie tomu, čo hovorí

Alain Prost a Eddie Jordan
© Twitter/F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 7. 2022

Myslí to Bernie Ecclestone vážne alebo sa tým len snaží získať pozornosť, na ktorú bol po dlhé roky tak zvyknutý? Nech je to už ako chce, s bývalým šéfom Formuly 1 sa dnes málokto stotožní, keďže obhajovanie rasových útokov či ruskej invázie na Ukrajinu nie je niečím, s čím by mal morálny človek súhlasiť. Tvrdý odkaz Berniemu vyslal aj Eddie Jordan.

Pre tých, ktorí to nepočuli, by sme radi zopakovali slová, ktoré Ecclestone vyslovil, avšak tie nie sú hodné opakovania. Môžete sa k ním vrátiť v článku, ktorý sme o tom vtedy napísali.

„Som si celkom istý, že Bernie sám nerozumie tomu, čo hovorí,“ prehlásil Jordan v rozhovore pre GB News. „Nesnažím sa ho obhajovať. Bol som totiž v šoku, bol som zhrozený a sklamaný. Vidíte bolesť, ktorú tá vojna spôsobuje. To, čo Bernie povedal, je priam neuveriteľné a zároveň neospravedlniteľné.“

„Neviem si ani predstaviť, ako sa niečo také ešte dá zvrátiť. Som si dokonca istý, že Bernie je naštvaný kvôli tomu, čo povedal, pretože to nechcel povedať tak, ako to aj naozaj bolo povedané. Nech to bolo akokoľvek, za svoje činy je zodpovedný. Je to neprijateľné a dostáva ho to do veľmi zlej pozície, ktorá už beztak nebola dobrá,“ dodal Jordan.

Ten sa pustil aj do Nelsona Piqueta, ktorého sa Ecclestone snažil taktiež obhájiť. Podľa Írovho názoru nebolo ani jeho následné ospravedlnenie Lewisovi Hamiltonovi dostatočné. „Nebolo vôbec nutné niečo také povedať bez ohľadu na to, čo si o tom myslí. A to jeho ospravedlnenie? Prepáčte, ale to skrátka neobstojí,“ prehlásil Jordan.

„Myslím si, že Lewis si to vzal k srdcu, pretože to povedal človek, ktorý bol veľkým šampiónom a v tomto športe veľmi váženým človekom. Napriek tomu je niečo také absolútne neakceptovateľné v akejkoľvek oblasti života a bez ohľadu na to, kto to povie,“ dodal Eddie.

Ten tiež vyzval ľudí k tomu, aby Hamiltona rešpektovali bez ohľadu na to, čo si o ňom myslia. Táto správa je o to dôležitejšia, že vyšla z úst Eddieho Jordana, ktorý si predtým neodpustil slová kritiky na adresu sedemnásobného šampióna. Ukazuje však, že všetko má svoje hranice.

„Všade na svete si ho vážia. Je to sedemnásobný majster sveta a jeho hlas musí byť vypočutý. Je to šampión F1, rešpektujme ho,“ vyzval Jordan.

Súvisiace články