logo F1online.sk

Pérez: Posledné kolá boli epické. Charles bol agresívny, ale férový

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2022

Keby v úvode pretekov niekto Sergiovi Pérezovi povedal, že skončí na druhom mieste, určite by mu to neveril. Po druhom štarte zviedol mexický pretekár tvrdý súboj s Charlesom Leclercom, z ktorého odišiel s poškodeným predným krídlom a musel zájsť do boxov. Z úplne posledného miesta sa však prehrýzol až na druhé, čo je určite skvelý úspech.

Pérez tak dokonca navýšil svoj náskok v celkovom hodnotení pred celkovo tretím Charlesom Leclercom, ktorého v Silverstone dokonalo „zarezal“ vlastný tím. Druhé miesto je po tom, čo sa stalo v úvode, viac ako výborný výsledok.

„V úvode som mal smolu pri incidente s Charlesom. Nebolo tam príliš veľa priestoru na tri autá. Bohužiaľ, ja som z toho odišiel najhoršie,“ povedal Pérez po pretekoch.

„Utrpel som poškodenie predného krídla, hovorí sa, že s týmito autami to až taký vplyv nemá, ale ja som nemal žiadnu priľnavosť v prednej časti. Bol som tak nútený zamieriť do boxov a spadol na úplne posledné miesto. Kolo za kolom som sa však doťahoval a tieto predné pneumatiky sa držali dobre. Na konci sme mali šťastie so safety carom, ktorý nám dal šancu zabojovať o pódium.“

„Ach, tieto záverečné kolá… aká úžasná bitka s Lewisom. Už je to nejaký čas, čo sme spolu bojovali (naposledy v osudovom Abú Zabí 2021, pozn. red.). A taktiež s Charlesom. Bol veľmi agresívny, ale férový a som si istý, že fanúšikovia si to užili,“ dodal Pérez.

Veruže mal Checo na konci šťastie, avšak ku cti mu slúži, že dokázal na jednej sade stredne tvrdých pneumatík odjazdiť 34 kôl, čo nie je maličkosť. „Ku koncu stintu to bolo náročné, ale udržiaval som tempo a snažil sa otvoriť si trochu okno. Keď vyšiel safety car, boli sme na štvrtom mieste, takže sa nám naskytla dobrá šanca,“ hovorí Mexičan.

„Tie posledné kolá boli epické. Naozaj mi to pripomenulo juniorské série, kedy sme všetci len pretekali a bavili sa,“ dodal Checo.