logo F1online.sk

Russell: S naším tempom môžeme bojovať o pódium, ale bude to ťažké

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 7. 2022

Mercedes vstupoval do britského víkendu sprevádzaný veľkými očakávaniami. Tie sa im v sobotu nepodarilo tak celkom naplniť, ale to nie je žiadny dôvod na paniku. Hlavnou zbraňou tohto tímu má byť v Silverstone pretekové tempo, hoci hlavne George Russell si v sobotnej kvalifikácii nevyjazdil práve najlepšiu východiskovú pozíciu.

Domáci pretekár skončil v kvalifikácii na ôsmom mieste, pričom sa pred neho dostali aj Lando Norris a Fernando Alonso, na ktorých jeho Mercedes po výkonnostnej stránke určite mal stačiť. To nie je práve ideálny štart.

„Určite, že som sklamaný. Mám pocit, že ako kvalifikácia postupovala, tak sa všetko stále viac a viac zhoršovalo. V prvej časti som mal v aute veľmi dobrú sebadôveru a väčšinu času som sa držal na treťom mieste. Avšak v Q3, keď na tom najviac záležalo, sa to niekam vytratilo,“ povedal po sobote George Russell.

„Auto určite malo tempo na nejaké štvrté alebo piate miesto, ale v poslednom kole som urobil chybu, takže je to trochu sklamanie. Na druhej strane, naše tempo dnes ráno na suchej trati je pre nás prísľubom, keďže v nedeľu má byť sucho. Naša rýchlosť s plnou nádržou by mala byť na podobnej úrovni, ako u chlapcov vpredu. Samozrejme, po štarte z ôsmeho miesta to nebude ľahká úloha,“ dodal Russell.

Mercedes mal pred týmto víkendom veľké očakávania, ktoré však neboli spojené ani tak s kvalifikáciou, ale skôr s pretekovým tempom. Aj piatkové predstavenie potvrdilo, že Mercedes by v nedeľu mohol byť silný, avšak Russell si nevydarenou kvalifikáciou situáciu skomplikoval.

„Chcem sa cez Alonsa a Landa dostať čo najrýchlejšie a pokúsiť sa zabojovať na čele,“ povedal o svojich plánoch smerom do nedeľných pretekov Russell. „Nie je žiadny dôvod domnievať sa, že by sme nemali byť súčasťou toho boja. Treba dobre odštartovať a pri pohľade na naše tempo neexistuje dôvod, prečo by sme nemohli bojovať o pódium, ale ako som povedal, štartujem z ôsmeho miesta, čo nie je umiestnenie, na ktorom by sme chceli byť.“

Súvisiace články