logo F1online.sk

Ostatní sa museli trápiť tiež, povedal prekvapený Sainz

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 7. 2022

Carlos Sainz sa po 151 veľkých cenách konečne dočkal a v Silverstone slávi svoju prvú pole position v kariére. Keď odrátame Kanadu, kde nemal Charles Leclerc záujem sa kvalifikácie vôbec zúčastniť, tak vlastne po prvýkrát v sezóne dokázal v sobotu poraziť aj svojho tímového kolegu. Ako však sám hovorí, takýto úspech nečakal.

Carlos totiž nemal zo svojho najrýchlejšieho času zase až taký dobrý pocit. Kolo nebolo celkovo perfektné a na rovinkách mu dochádzala energia z batérie, ale ako to už na vode častokrát býva, načasovanie je dôležitejšie (alebo prinajmenšom rovnako dôležité) než všetko ostatné. Výsledkom tak je, že najrýchlejší čas patrí práve jemu.

„Určite to nebolo jednoduché a možno preto som bol vo vysielačke prekvapený, keďže je veľmi náročné udržať auto na intermediálkach na trati, na ktorej sa nachádza množstvo stojacej vody. Na niektorých miestach si preto musíte nechať rezervu a kvôli tomu máte zakaždým pocit, že ste mohli ísť omnoho rýchlejšie. Avšak nechávať si rezervu a veľmi neriskovať sa vyplatilo,“ povedal po kvalifikácii Sainz.

„Takisto musím povedať, že aj na rovinkách som strácal veľa času, pretože batéria bola vybitá. Hovoril som si preto, že to asi nebude stačiť, ale stačilo to, takže ostatní sa museli taktiež trápiť,“ dodal Sainz.

Je tak trápenie z úvodu sezóny definitívne zažehnané? Dobre si spomíname, že Carlos mal problémy získať v monoposte F1-75 potrebnú sebadôveru. Už Kanada však bola jasným signálom toho, že veci sa začínajú meniť.

„Myslím si, že to boli Monako, Baku a Kanada, ktoré boli prelomové. Už tieto tri podujatia boli o krok lepšie než napríklad Barcelona. Pred Silverstone som mal veľké pochybnosti, pretože táto trať je Barcelone omnoho podobnejšia, takže som bol zvedavý, či tempo z týchto troch pretekov dokážem preniesť aj sem,“ povedal Sainz.

„V druhom voľnom tréningu sa mi to aj podarilo, v treťom som sa trápil viac, ale podarilo sa nám odhaliť nejaké problémy s autom, takže dúfam, že tempo sa vráti tam, kde bolo v druhom tréningu a budem to môcť nazvať prelomom,“ uzavrel rodák z Madridu.

Súvisiace články