logo F1online.sk

Hamilton chválil britských fanúšikov, „ktorí nebučia“. Tí teraz vybučali Verstappena

Fanúšikovia v Silverstone, Veľká Británia
© Twitter/Silverstone
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 7. 2022

Lewis Hamilton to v minulom roku nemal na rôznych podujatiach práve najjednoduchšie. Po tom, čo v Silverstone kolidoval s Maxom Verstappenom a bujaro oslavoval svoje 25-bodové víťazstvo, kým Holanďan s nulou na konte čakal na výsledky lekárskych vyšetrení, poštval proti sebe už beztak vybičované emócie mnohých fanúšikov. Na viacerých okruhoch tak Lewis čelil bučaniu z tribún.

V Rakúsku, Maďarsku a hlavne Holandsku, kde mali fanúšikovia Maxa Verstappena na tribúnach jasnú prevahu, čelil Hamilton nie práve príjemnej odozve z hľadiska. Vtedy na to reagoval nie tak častým elitárstvom.

„Našťastie, britskí fanúšikovia nebučia. Britskí fanúšikovia sú úžasní,“ prehlásil vlani v septembri Hamilton. „Myslím si, že oni prídu len kvôli tomu, aby sledovali skvelý víkend. Nemyslím, že som ich niekedy počul bučať na niekoho počas môjho pôsobenia v F1. Možno mám len krátku pamäť, ale som si celkom istý, že sa to nestalo.“

„Ja osobne s tým nesúhlasím. Na nikoho by sa nemalo bučať. Každý sa snaží odviesť svoju prácu najlepšie ako vie, ale ako som povedal, je to súčasť športu,“ dodal Hamilton.

Nuž, tieto slová zostali v platnosti len do nasledujúcej Veľkej ceny Veľkej Británie, na ktorej miestne tribúny dali jednoznačne najavo, koho majú a nemajú radi a poriadne vybučali jazdcov Red Bullu.

Verstappenovho a Pérezovho šéfa Christiana Hornera to však príliš nerozhodilo. „Lewisovi sa tu dostane veľkej podpory, budúci týždeň v Rakúsku to zas bude ďalší domáci víkend pre nás. Som si istý, že nášmu tímu sa tam dostane veľkej podpory za účasti 30 tisícov holandských fanúšikov. Chápete, je to šport, no nie?“ povedal Horner.

„Počuť bučanie na svoju adresu nie je pre jazdca nikdy príjemné a od tribún na Veľkej cene Veľkej Británie to tiež nie je obvyklé, pretože tie zvyčajne vedia oceniť všetkých jazdcov.“

„Max to však akceptuje. Obľúbencom je tu Lewis a ani ja s tým nemám žiadny problém. Viem, že budúci víkend budú tribúny silno podporovať nás. Kdekoľvek na svete sa mu dostáva veľkej podpory,“ dodal Horner.

Súvisiace články