logo F1online.sk

Sainz: Snažil som sa získať desatinu či dve, no stálo ma to vyše pol sekundy

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 6. 2022

Keď sa Charles Leclerc a Ferrari rozhodli nasadiť nové komponenty pohonnej jednotky a v kvalifikácii bol Monačanovým jediným súperom Júki Cunoda, vzhliadali zraky všetkých tifosi ku Carlosovi Sainzovi. Španielsky pretekár nezažíva úplne dokonalý rok a zahviezdiť sa mu nepodarilo ani v kanadskej kvalifikácii. Tretie miesto síce vo výsledku nie je zlé, ale ani ideálne.

Navyše, pred Carlosom bude na štarte Fernando Alonso. Španielsky matador a jeho Alpine majú skvelú rýchlosť na rovinkách, kým Ferrari bolo v tejto disciplíne trochu pozadu. Sainza tak môže jeho chyba v poslednej zákrute mrzieť, keďže tam stratil minimálne to druhé miesto na štarte.

„Veľmi som sa snažil získať späť tú poslednú desatinu alebo dve, ktorú na nás v priebehu celého dňa mali. Napokon ma to však zrejme stálo viac, než som chcel získať,“ povedal po kvalifikácii Sainz.

„Je to tak, ako to je. Mal som veľmi dobrý prvý sektor, potom v druhom som začal cítiť, že mi to kolo začína prekĺzať pomedzi prsty. V treťom sektore a hlavne v poslednej zákrute som sa na to rozhodol veľmi tvrdo tlačiť v snahe získať pole position, no nakoniec ma to stálo viac ako pol sekundy.“

„Bude dôležité Fernanda čo najskôr predbehnúť, dostať sa za Maxa a zatlačiť na Red Bull. Myslím si, že máme dobrú šancu, no musíme sa za nich dostať čo najskôr,“ dodal španielsky pretekár.

Kvalifikácia jeho tímového kolegu Charlesa Leclerca sa obmedzila prakticky len na jej prvú časť. Monačan sa v nej potreboval dostať cez Júkiho Cunodu, ktorý taktiež nasadí nový motor. Keďže AlphaTauri oznámilo výmenu skôr, tak sa japonský mladík virtuálne dostal na devätnáste miesto. Leclerc ho však v kvalifikácii zdolal, takže z devätnásteho miesta odštartuje on.

„Júki má taktiež penalizáciu, takže sme chceli byť pred ním a preto sme sa zúčastnili Q1. Je to pre nás aspoň jedna pozícia k dobru pred nedeľou. Neviem, ako veľmi nám to osoží, ale bolo pekné odjazdiť zopár rýchlych kôl na mokrých pneumatikách, samozrejme, príliš som neriskoval, aby som pred pretekmi nezničil auto,“ vysvetlil rozhodnutie zúčastniť sa aspoň Q1 Leclerc.

„Musím povedať, že v piatok bolo predbiehanie o niečo náročnejšie než som očakával. Dúfam, že sa dokážeme dostať skrz pole čo najrýchlejšie a naše tempo nám dá šancu dotiahnuť sa,“ dodal monacký pretekár.

Súvisiace články