logo F1online.sk

Po Schumacherovi si vie Vettela v AlphaTauri predstaviť aj Berger

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala2. 8. 2020

Zatiaľ neregistrujeme žiadnu záplavu vyjadrení, že by Vettel mohol v budúcej sezóne zamieriť do béčka Red Bullu. Táto možnosť bola až doposiaľ reálna azda len podľa Ralfa Schumachera, no teraz sa k bývalému pretekárovi pridáva aj Gerhard Berger. Ten si vie tiež Nemca predstaviť v tíme AlphaTauri, ale odporúča mu niečo iné.

Situácia okolo Sebastiana Vettela sa začína mierne zamotávať. Čím ďalej, tým je menej jasné, či sa dokáže pretlačiť do Racing Pointu — hlavne po správach, že Sergio Pérez mal do Mexika zamieriť kvôli svojmu sponzorovi, od ktorého by zrejme potreboval viac peňazí.

Nuž a aj napriek vyhláseniam Christiana Hornera a Helmuta Marka sa nedá vylúčiť ani to, že by Vettel získal miesto vedľa Maxa Verstappena. Pravdepodobnosť takéhoto vývoja je pomerne malá, ale už v minulosti sme boli svedkami toho, že nie všetko, čo Marko s Hornerom povedia, sa nakoniec aj vyplní.

V každom prípade netreba zabúdať na to, že väčšinovým majiteľom Red Bullu je thajská rodina. Tá bude mať náramný záujem na tom, aby Albon aj naďalej zostal v tíme a marketingovo tak pomohol aktivitám značky hlavne vo východnej Ázii.

Práve preto sa Ralf Schumacher s Gerhardom Bergerom prikláňajú k názoru, že spojenie Vettela s AlphaTauri nie je také nepredstaviteľné. Ich teórii totižto nahráva aj fakt, že ak Racing Point ustojí protest Renaultu a navyše nedôjde k zmene pravidiel — teda Racing Point a AlphaTauri budú môcť o rok nasadiť autá do istej miery identické s tohtoročným Mercedesom, resp. Red Bullom —, tak by sa AlphaTauri mohla výkonnostne vytiahnuť vyššie.

“Ak toto kopírovanie bude do budúcna povolené, Red Bull môže jednoducho postaviť štyri autá. Z toho dve dostane AlphaTauri. Potom si tam viem prestaviť Sebastiana, to áno,” povedal v rozhovore pre motorsport-total.com Gerhard Berger, bývalý spolumajiteľ Toro Rosso.

Berger by ale Vettela radšej videl v inej pozícii. “Ja by som mu odporučil to ukončiť. Je vo veku, že už má vrchol za sebou. Mal dlhú kariéru a je štvornásobným majstrom sveta. Zarobil si slušné peniaze a nikdy sa nezranil. Lepšia kariéra neexistuje. Ja by som sa ubral týmto smerom. Pokiaľ by sa neobjavila nejaká sľubná príležitosť.”

Tou by bol práve Racing Point. Ak sa aj o Strollovi hovorí ako o kandidátovi na pódiá, podľa Bergera by sa to Vettelovi mohlo páčiť. “Myslím si, že to by dávalo zmysel, ak chce pokračovať tak veľmi, ako hovorí. Takáto možnosť tu je.”

“Neviem nič o tom, ako sa to aktuálne vyvíja, no je to jediná logická alternatíva. Sebastian je štvornásobný majster sveta, nemôže jazdiť v tíme, v ktorom by nemal šancu ani na zisk pódia. Preto je jeho jedinou možnosťou Racing Point,” dodal.

Súvisiace články