logo F1online.sk

Najväčší porazený doterajšieho priebehu sezóny? Hamilton, myslí si Ralf Schumacher

Lewis Hamilton a George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 6. 2022

Interné porovnanie v Mercedese sa zatiaľ vyvíja pomerne jasne v prospech Georgea Russella, ktorý zatiaľ nad Lewisom Hamiltonom vedie vo všetkých ukazovateľoch. To prinútilo bývalého pilota a dnes komentátora nemeckej Sky Ralfa Schumachera k zamysleniu.

Na pozadí problémov s poskakovaním, ktoré trochu zatlačili do úzadia interné porovnanie Russella s Hamiltonom, sa boj pilotov Mercedesu pomaly mení na jednostrannú záležitosť. Sedemnásobný majster sveta naposledy v pretekoch zdolal svojho tímového kolegu ešte na úvodnej Veľkej cene Bahrajnu, v kvalifikácii vyhral naposledy v Miami.

„Lewis Hamilton je najväčším porazeným doterajšieho priebehu sezóny,“ napísal Ralf Schumacher vo svojom stĺpčeku pre Sky Germany. „George Russell sa pripojil k tímu na začiatku sezóny, ale zvyčajne sa umiestňuje pred svojím tímovým kolegom a je lepší v kvalifikáciách.“

„Toho ‚najlepšieho jazdca všetkých čias‘, ako ho šéf Mercedesu Toto Wolff zakaždým nazýva, dokázal zašliapať novic v tíme, čo vyvoláva obavy.“

„Som tým dosť ohromený, pretože sú len dve možnosti, buď je Russell absolútna špička alebo mal Hamilton v posledných rokoch také silné auto, že dokázalo všeličo vykompenzovať,“ povedal Schumacher.

Mercedes v Baku trpel nepríjemným poskakovaním monopostu, ktoré spôsobilo obom pilotom nejeden šrám. Celkom otvorene sa začalo hovoriť o zmene pravidiel, ktorého cieľom je ochrániť zdravie jazdcov. Schumacher si však myslí, že miesto neustáleho rozprávania o poskakovaní by sa Hamilton mal radšej sústrediť na boj s tímovým kolegom.

„Čo sa týka poskakovania, tak na jednej strane s tým môžete mať problém, ale Russell sedí v rovnakom aute a po pretekoch mi pripadal pomerne svieži,“ myslí si Ralf.

„Lewis by sa mal v prvom rade snažiť zdolať svojho tímového kolegu. Je mi ľúto, že Lewis má bolesti chrbta, ale ostatné tímy dostávajú tento problém pod kontrolu. Neviem, či Lewis sedí v aute viac vzpriamene a preto cíti tie poskoky viac. Ak sedí viac vzpriamene, potom by záťaž na jeho chrbticu mala byť väčšia, čo by vysvetľovalo tie bolesti,“ dodal Schumacher.