logo F1online.sk

Boli to brutálne preteky, hodnotí Russell po pódiu

George Russell
© LAT Images/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala12. 6. 2022

Šnúra umiestnení v prvej päťke v podaní Georgea Russella pokračuje, v Azerbajdžane dokonca vyťažil maximum z vypadnutí Charlesa Leclerca a Carlosa Sainza a skončil na pódiu. S dosiahnutým výsledkom je veľmi spokojný najmä preto, že má za sebou veľmi ťažké preteky.

Monopost Georgea Russella podľa vyjadrení z tábora Mercedesu neposkakoval tak veľmi ako Hamiltonov, nuž a aj mladík v nedeľu v mixzóne pôsobil oveľa menej uboleným dojmom. Lepšie nastavené auto sa napokon postaralo o to, že Russell skončil pred tímovým kolegom nielen v kvalifikácii, ale i v pretekoch.

“Bol som celkom rád, keď som videl, že sa preteky končia,” rozosmial sa George Russell po pódiových oslavách. “V každej jednej zákrute každého jedného kola sme narážali na zem, trvalo to hodinu a pol, bolo to dosť brutálne. Dnes sa mi bude spať dobre!”

Hoci 24-ročný Brit hovoril o tom, že mu robí starosti bezpečnosť jeho monopostu, zisk pódia mu umožnil hľadieť na veci o čosi pozitívnejšie. “Dnes sme nezískali pódium vďaka našej čistej rýchlosti, ale dokázali sme to, pretože náš tím pracoval veľmi tvrdo, aby postavil spoľahlivé auto. Odviedli sme dobrú robotu, že sme sa udržali pred stredom poľa a profitovali sme zo smoly Ferrari.” Russell od začiatku sezóny zvykne opakovať, že ak chcete vyhrávať, v prvom rade musíte dôjsť do cieľa.

“Vnímame to ako pozitívum. Klobúk dolu pred všetkými v Brackley a Brixworthe za ich tvrdú prácu. Vieme, že nie sme dostatočne rýchli a čaká nás ešte dlhá cesta, kým vydolujeme ten výkon. Momentálne experimentujeme a skúšame veci. Počas jedného týždňa pred Montrealom bude ťažké nájsť nejaké riešenie, no azda sa tam čoskoro dostaneme,” dúfa Russell, ktorý je v internom meraní síl neporaziteľný už od VC Saudskej Arábie.

Stále to nie je ono. Mladík by istotne chcel začať vyhrávať, no kým bude monopost Mercedesu poskakovať, nemôže pomýšľať na to a ani na pohodlnejší priebeh veľkých cien. “Momentálne sa s tým musíme vysporiadať a ako piloti to akceptovať. Z krátkodobého hľadiska nás nečakajú žiadne zmeny, ale predbiehajú rokovania smerom do budúcnosti ohľadom týchto pravidiel.”