logo F1online.sk

Sainz: Prídu aj lepšie dni, musíme zostať jednotní

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala12. 6. 2022

Frustrácia v garáži Ferrari by sa po pretekoch v Baku dala krájať. Charles Leclerc si nevedel vysvetliť, prečo sa odrazu začali kopiť technické zlyhania, Carlos Sainz zas lamentoval nad tým, že ho zakaždým postretne nejaký problém. Nevešia však hlavu a fanúšikom odkazuje, že ešte nie je všetkým dňom koniec.

Carlos Sainz vypadol už tretíkrát v tejto sezóne, tentoraz bez vlastného pričinenia. V deviatom kole pretekov odparkoval svoje auto vo výbehovej zóne a mohol sa pobrať pod sprchy. Hydraulický problém, znelo z padoku.

“V deviatom kole mi odišla hydraulika a bolo po všetkom,” rekapituloval svoju veľmi krátku jazdu Carlos Sainz, ktorý v úvode nepôsobil ako kandidát na pódium. Má to však svoje vysvetlenie: “Je to škoda, pretože v prvých kolách som dosť šetril svoje pneumatiky, nechal som si trochu odstup, aby som bol na čerstvejšom vzduchu.”

“Keď som už šiel rozbehnúť svoje preteky, keď som na to šiel zatlačiť a začal sa posúvať smerom dopredu, tak sa toto prihodilo. Hydraulika úplne odišla,” potvrdil predbežné správy z padoku o príčine zlyhania. Táto porucha sa zrejme objavila prvýkrát. “Nemyslím si, že by sme už mali taký problém, asi nie,” zamyslel sa.

“Je to škoda, náš tím mal zlý deň. Musíme však zostať zjednotení, pozitívne naladení. Čakajú nás lepšie dni, no zatiaľ mi táto sezóna 2022 vôbec nevychádza,” konštatuje Sainz, ktorý ešte stále čaká na svoje premiérové víťazstvo vo Formule 1.

Bez dobrej spoľahlivosti ho ani nezíska, o dobrom umiestnení v šampionáte ani nehovoriac. “Áno, toto je hlavný cieľ. Náš tím o tom vie. Vieme, že sa potrebujeme zlepšiť. Z pohľadu spoľahlivosti sme však na tom boli celkom dobre, len pri mne sme mali celú sezónu neskutočnú smolu.”

Sainz sa preto nevie poriadne chytiť. “Vtedy sa ťažko dostanete do formy. V tejto sezóne sa mi nedarí odjazdiť dve normálne veľké ceny, v ktorých by sa nič nestalo. A keď vypadnete v deviatom kole… Potrebujete odjazdiť viac kôl, ja potrebujem tie kolá, dokončovať preteky, lepšie pochopiť monopost.”

“Je to škoda, ale tvoríme tím a zostaneme jednotní, zostaneme pozitívni, pretože lepšie dni určite prídu,” nestráca vieru rodák z Madridu.

Súvisiace články