logo F1online.sk

Charlesa by sme asi neprekonali, priznal po kvalifikácii Horner

Sergio Pérez a Christian Horner
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 6. 2022

V Baku sa nám schyľuje k ďalšej tesnej bitke medzi Ferrari a Red Bullom. V Baku sa piloti týchto tímov pretláčali o každú desatinku, až pokým vo svojom záverečnom pokuse Charles Leclerc nezmizol v diaľke. Partička z Milton Keynes však zostáva pokojná, ich pretekové tempo bolo v tejto sezóne veľmi dobré a tento víkend podriadili všetko tomu, aby to zopakovali aj v Baku.

Ferrari v rukách Charlesa Leclerca je v sobotu nesmierne silné. Tušil to aj boss z tímu jeho hlavného konkurenta Christiana Hornera. Red Bull síce sobotnú pole position nevybojoval, avšak s výsledkom boli v tíme spokojní.

„Pred kvalifikáciou som tušil, že to bude tesné, ale na jedno kolo má Ferrari navrch. Myslím si však, že tento rok sme v priebehu nedieľ ukázali, že máme konkurencieschopné pretekárske auto. Sme pritom na trati, na ktorej sa dá predbiehať, snáď im pripravíme krušné chvíle,“ vyjadril svoju nádej po kvalifikácii Christian Horner.

„Je tu veľmi dlhá rovinka a DRS je veľmi silné. Otázka však je, či ho vôbec budeme môcť využiť kvôli druhému sektoru. Bude to teda o tom pokúsiť sa udržať.“

„Obaja piloti predviedli skvelý výkon. Checo si preniesol sebadôveru z Monaka a toto je trať, na ktorej vždy exceloval. Napriek tomu, že nemal na rovinke zákryt, tak zajazdil dobré kolo,“ povedal Horner.

Red Bull mal v závere kvalifikácie problémy, keď sa Pérez zdržal v boxoch a na trať vyšiel až neskôr. Napriek všetkému si však Horner nemyslí, že niektorý z jeho pilotov mohol za akýchkoľvek okolností prekonať čas Charlesa Leclerca.

„Mali sme drobný problém s dotankovaním paliva. Pre Checa je to škoda, pretože mohol profitovať zo zákrytu, prípravné kolo však bolo z jeho strany perfektné. Predviedol ohromný výkon. Keby mal zákryt, mohlo by to byť tesné, no nemyslím si, že by sme mali tempo na to prekonať Charlesa.

„Myslím, že Ferrari malo na jedno kolo prevahu. My sme sa viac sústredili na nedeľu, no napriek tomu sme na druhom a treťom mieste. Tento rok sme videli skvelé pretekanie medzi nami a Ferrari a tieto autá dokázali, že sa dá nasledovať tesnejšie aj predbiehať, tak snáď sa nám to v nedeľu podarí využiť,“ dodal Horner.

Súvisiace články