logo F1online.sk

Formula Kengura: To poskakovanie je otravné a tiež ma oberá o sebadôveru, hovorí Sainz

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 6. 2022

Ferrari zažilo v piatok v Baku pomerne bezproblémový deň, aj keď sa tu a tam objavili nejaké tie problémy. Charles Leclerc bol napríklad podráždený zo straty výkonu (napokon sa ukázalo, že to bolo inak) a Ferrari na rovinkách taktiež poskakovalo ako kengura, zvlášť to v rukách Carlosa Sainza. Nič to však nemení na tom, že Scuderia to má pred ostrou fázou víkendu rozbehnuté solídne.

„Boli to náročné tréningy, ale takto to už v Baku býva. Musíte si zvyknúť na rýchlosť, múry, hrbole a zvlášť s týmito novými autami tie hrbole cítite omnoho viac,“ povedal po piatku Carlos Sainz.

„Bol to však dobrý deň, myslím si, že s autom sme robili dobré pokroky a posúvali sa správnym smerom. Určite sme v druhom tréningu boli konkurencieschopnejší než v tom prvom,“ dodal.

V Baku sa nám znenazdajky opäť zjavil fenomén zvaný „porpoising“, ktorým trpelo aj Ferrari, zvlášť to v rukách Carlosa Sainza. Hlavne v prvom voľnom tréningu to vyzeralo zvlášť dramaticky. Španielsky pretekár preto chce urobiť všetko, aby to pred sobotou vyriešil.

„Určite je to niečo, na čo sa pozriem, pretože z nejakého dôvodu som sa dnes veľmi trápil s týmto fenoménom, ktorý sa v posledných niekoľkých pretekoch neobjavil a zvlášť na mojej strane garáže to vyzeralo zle,“ hovorí Sainz.

„Musím sa teda s inžiniermi pohrúžiť do dát, pretože je to naozaj otravné. Odobralo mi sebadôveru na rovinkách a na brzdách, takže verím, že pred zajtrajškom sa nám to podarí vyriešiť,“ povedal Carlos.

Zdá sa tak, že všetko je pripravené na ďalší dramatický súboj medzi Ferrari a Red Bullom. „Vyzerá to byť nesmierne tesné. Oni majú lepšiu maximálku, my sme zas silnejší v zákrutách. Myslím, že to bude tvrdá bitka. Checo vyzerá byť opäť vo forme, takže to bude tesné, vlastne ako po celý rok,“ dodal rodák z Madridu.