logo F1online.sk

Lewis neznáša, keď je za tímovým kolegom, hovorí Rosberg

Lewis Hamilton a George Russell
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 6. 2022

Lewis Hamilton bol v priebehu svojej kariéry obľúbenou témou diskusií medzi fanúšikmi i novinármi. V tomto roku je však dianie okolo neho ešte zaujímavejšie, keďže sa po ťažkej prehre v Abú Zabí musí vysporiadať s ďalšími okolnosťami, s akými sa už nestretol celé roky, napríklad nekonkurencieschopné auto či tímový kolega schopný ho pravidelne porážať. To je podľa Nica Rosberga dosť významný faktor, keďže Hamilton vraj skutočne neznáša, keď skončí za tímovým kolegom.

Rosberg tieto veci zažil na vlastnej koži a svoje vyjadrenia nepodáva zakaždým diplomatickým spôsobom. Vďaka tomu sú v radoch fanúšikov milované i nenávidené, pretože Nico dokáže v prvej vete Hamiltona kritizovať a v druhej pochváliť.

„Pre Lewisa je to rozhodne veľmi ťažká situácia,“ povedal vo vysielaní Sky Nico Rosberg. „V každej jednej sezóne svojej kariéry vyhral aspoň jedny preteky a vyzerá to, že toto by možno mohol byť prvý rok, kedy sa mu to nepodarí.“

„Môžete vidieť, že napätie stúpa, čo je prirodzené. Lewis zrejme začne svoje emócie prejavovať. Napriek tomu si však myslím, že ich vďaka svojim skúsenostiam dokáže udržať pod kontrolou.“

„Nezabúdajme tiež, že Lewis neznáša, keď skončí za svojim tímovým kolegom. Aj keď je na jedenástom alebo trinástom mieste, vskutku neznáša, keď príde do cieľa za tímovým kolegom – veľmi ho to štve, čo sa stalo aj v kvalifikácii a šprinte v Imole. To zvýši napätie v miestnosti inžinierov, kde na to bude Lewis tlačiť stále viac a viac. Bude zaujímavé sledovať, ako sa to vyvinie,“ hovorí majster sveta z roku 2016, ktorý je s pomermi v Mercedese oboznámený viac ako dobre.

Rosberg využíva aj vlastné zdroje vo vnútri tímu, ktoré sa o Hamiltonovi zhodne vyjadrujú vo veľmi pozitívnom duchu. „Bavil som sa s niektorými ľuďmi v Mercedese a tí sa o ňom vyjadrovali veľmi pozitívne. Je nesmierne motivovaný, tvrdo na to tlačí a nezabúdajme, že neznáša byť druhý. Nechce byť druhý za Russellom a už len to samo osebe je pre Lewisa veľká motivácia,“ dodal Rosberg.