logo F1online.sk

Podľa Sawarda to začína mať nahnuté aj Schumacher, Haas vraj skúma svoje možnosti

Mick Schumacher a Conor McGregor
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 6. 2022

Keby ste mali pomenovať dvoch jazdcov na súčasnom štartovom rošte, ktorí to majú najviac „nahnuté“, ktorí by to boli? Prvé miesto celkom nepochybne obsadí Daniel Ricciardo, ale kto by bol druhý? Je už čas začať ukazovať prstom aj na Micka Schumachera? Podľa reportéra Joea Sawarda áno. Nemecký mladík stále čaká na svoje prvé body, no už dvakrát fatálne rozbil svoj monopost.

Saward asi po skončení Veľkej ceny Monaka nesledoval rozhovor so Sebastianom Vettelom, ktorý novinárov vyzýval, aby Mickovi dali pokoj. Ako jeden z prvých začal hovoriť na tému, ktorá je každými bezbodovými pretekmi Schumachera stále bližšie. Mohol by sa Mick obávať o svoju budúcnosť?

Jeho havárie v Saudskej Arábii a Monaku prišli Haas v súčte na asi dva milióny dolárov, a to ešte nie sme ani v tretine sezóny.

„Mick Schumacher sa naďalej dopúšťa týchto ťažkých havárií vo svojej snahe prekonať Kevina Magnussena. Haas kvôli tomu stráca trpezlivosť a hovorí sa, že v budúcom roku by zrejme chceli iného jazdca, hoci aj Ferrari má v tejto veci slovo,“ napísal Saward vo svojom blogu.

„Problém je v tom, že na výrobnej linke Ferrari produkujúcej mladých jazdcov sa momentálne objavila medzera, keďže jediný mladík, ktorý je aspoň trochu pripravený na Formulu 1, je Rus Robert Švarcman. Okolo sa stále motá aj Antonio Giovinazzi a Brit Callum Ilott je stále členom programu Ferrari, no zdá sa, že sa usadil v IndyCar (kde si minulý víkend pri nehode na Indy 500 poranil zápästie). Ďalší mladíci Ferrari aktuálne jazdia vo Formule 3, vrátane Arthura Leclerca a Olivera Bearmana,“ píše Saward.

„V Monaku sa povrávalo, že Mickovi ľudia sa takisto obzerajú po ďalších možnostiach smerom do budúcna a tiež, že by preňho mohol byť dobrou voľbou Aston Martin, pretože je Nemec, je mladší a má menej vlasov ako Sebastian Vettel. Navyše, nie je na Lancea Strolla príliš rýchly.“

„Ide o to, že miliardári si zrejme vždy myslia, že môžu uspieť vo všetkom. Nikto sa im pritom neodváži povedať, že to tak nemusí byť,“ dodal Saward.

Súvisiace články