logo F1online.sk

Hamilton: Už mám toho poskakovania dosť

Lewis Hamilton
© Jiří Křenek/Mercedes
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková31. 5. 2022

Barcelona dávala nádej, že problém s poskakovaním monopostov Mercedesu môže byť na najlepšej ceste k vyriešeniu. V Monaku však piloti nemeckej stajne opäť skákali ako „kengury“, čo značne frustrovalo Lewisa Hamiltona, ktorý má toho podľa vlastných slov už po krk.

Po tom, ako Mercedes dokázal v Španielsku zvýšiť svoju rýchlosť, boli očakávania verejnosti pred Monakom vysoké.  Už od prvého piatkového tréningu však obaja jazdci stajne z Brackley zažívali nadmerné poskakovanie, pričom tím skúšal rôzne nastavenia, aby to bolo pre nich pohodlnejšie.

Kým však George Russell v nedeľu skončil už tradične v prvej päťke, sedemnásobný majster sveta zažil ďalší pomerne nevydarený víkend, keď cieľovou čiarou prešiel na ôsmom mieste. Treba povedať, že preteky mu do veľkej miery ovplyvnili obaja jazdci Alpinu. Brit sa najprv zasekol za Estebanom Oconom, s ktorým došlo aj ku kontaktu a potom sa len vliekol za Fernandom Alonsom.

„Bolo to trochu frustrujúce, ale tak to je, jednoducho musíte byť za ním,“ povedal Hamilton na margo situácie, kedy španielsky majster sveta zdržoval celý zvyšok štartového poľa. 37-ročný pilot tak nemal absolútne žiadny nárok na zaknihovanie štvrtého monackého víťazstva v kariére, pričom už po šiestykrát v rade prehral so svojím mladším tímovým kolegom.

„V Monaku to s poskakovaním bolo najhoršie, práve kvôli tým nerovnostiam na trati. Celý čas sa mi hýbu zuby, čeľusť, už mám toho dosť,“ povedal Hamilton pri rozhovore s novinármi. Na otázku, či ho ovplyvnil neúspešný začiatok sezóny,  odpovedal: „Áno, ale načo je dobré nechať sa tým pohltiť? Je to tak, ako to je a ja s tým nemôžem veľa urobiť. Vrátime sa do továrne a budeme sa snažiť viac, skúsime to znova v ďalších pretekoch.“

„Teším sa na širšie trate a modlím sa, aby ďalšie preteky neboli na takom hrboľatom povrchu ako tu. Ak áno, v pomalých zákrutách by sme sa mohli trápiť, ale uvidíme,“ dodal pilot Mercedesu.