logo F1online.sk

Superdivná nehoda, hovorí po hrozivo vyzerajúcej havárii Mick Schumacher

Nehoda Micka Schumachera
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 5. 2022

Trápenie Micka Schumachera pokračuje. Po Danielovi Ricciardovi je nemecký mladík ďalší, ktorý čelí stále väčšiemu tlaku. V Monaku zažil pilot Haasu tvrdú nehodu, ktorá vyzerala veľmi zvláštne a jej dôsledky hrozivo. Po náraze sa monopost VF-22 doslova rozpolil, čo značí miliónové škody. Mick našťastie z vraku vyviazol v poriadku.

Sám si však nevedel vysvetliť, čo sa vlastne stalo. Zo záberov to vyzerá, že k osudovým hodinám došlo až za zákrutou, čo je dosť nezvyklé a možno by to naznačovalo aj možný technický problém, napríklad s pohonnou jednotkou alebo hydraulikou. Pravdepodobnejšie však znie možnosť, že na suchých pneumatikách vyšiel na ešte mokrú časť trate a skončil v hodinách.

„Bola to superdivná nehoda,“ povedal Schumacher. „Z toho, čo som videl na videu, sa mi zdalo, že som bol o takých desať centimetrov ďalej. Možno za to mohla mláka, cez ktorú som prešiel prednými kolesami, čo spôsobilo šmyk v zadnej časti.“

„Stratil som kontrolu nad zadnou časťou monopostu a snažil sa to korigovať. Je to veľmi, veľmi nešťastné a veľmi nepríjemné,“ dodal Mick, ktorý tiež povedal, že sa cíti dobre a jeho slová potvrdila aj preventívna lekárska prehliadka. Po nehode v kvalifikácii v Saudskej Arábii je to už druhýkrát, čo skončil Schumacher junior v opatere lekárov.

„Pokiaľ ide o naše tempo, určite sme na tom boli dobre. Bolo však potrebné to udržať na trati, čo sa mi bohužiaľ nepodarilo,“ hovorí Schumacher.

„Z auta som mal veľmi dobrý pocit a tempo bolo skvelé. Zdalo sa, že na to môžeme tlačiť a útočiť, no nakoniec stačilo možno desať centimetrov a stratili ste všetok grip, o ktorom ste si mysleli, že ho máte,“ dodal Mick.

Súvisiace články