logo F1online.sk

Zase ten Latifi. Podľa Sainza ho pripravil o víťazstvo

Carlos Sainz v boxoch
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 5. 2022

Carlos Sainz podal na Veľkej cene Monaka veľmi dobrý výkon a zrejme sa mu podarí načas umlčať kritiku, ktorá sa v poslednom období hromadila. Stačilo neuposlúchnuť rady a pokyny boxového múrika Ferrari. Tí chceli Carlosa poslať do boxov a nasadiť mu intermediálky. Ten to však odmietol a chcel počkať. Mienil totiž obuť rovno suché pneumatiky. Ako sa nakoniec ukázalo, nebyť Nicholasa Latifiho, mohlo to byť víťazné rozhodnutie.

Carlos bol pred svojou jedinou zastávkou pred Pérezom a do boxov išiel ako prvý. Hneď na výjazde sa však pred neho zaradil Nicholas Latifi, ktorý teda jasne videl nejednu modrú vlajku, no uhnúť z cesty v Monaku nie je jednoduché.

„Myslím si, že sme manažment pretekov zvládli veľmi dobre, minimálne teda na mojej strane. Bolo potrebné urobiť zopár zložitých rozhodnutí, ako napríklad nezastaviť v boxoch a obuť intermediálky. Veľmi som chcel počkať a ísť priamo na sliky. To mi poskytlo príležitosť viesť preteky a eventuálne ich aj vyhrať,“ povedal po nedeli Carlos Sainz.

„Bol by som dnes vyhral, keby som mal čisté výjazdové kolo. Bohužiaľ, o kolo pomalšiemu monopostu trvalo desať zákrut, kým mi uhol z cesty. Mal som teda pomalé výjazdové kolo a Checovi to stačilo, aby mu vyšiel overcut,“ dodal španielsky pretekár.

Napriek všetkému mal Sainz v závere šancu (aj keď malú) „urvať“ cenné monacké víťazstvo. Stredne tvrdé pneumatiky na monoposte Sergia Péreza rýchlo odchádzali a Carlos sa dostal niekoľkokrát veľmi blízko, avšak v Monaku je predbiehanie takmer nemožné.

„Problém je, že moje tvrdé pneumatiky taktiež neboli v najlepšej kondícii. Ľavá zadná sa drobila, predné pneumatiky sa drobili, aj keď zrejme nie do takej miery, ako tie jeho. Preto sme sa dokázali držať tak blízko za ním,“ hovorí Sainz.

„Párkrát som naňho skoro zaútočil, kvôli čomu som nás takmer oboch vyradil z pretekov. Bolo to niekoľko tesných rozhodnutí, kedy som to chcel skúsiť, ale úprimne si myslím, že urobiť to, tak sme obaja vyradení z pretekov. Skúsil som všetko,“ uzavrel španielsky pretekár.

Súvisiace články