logo F1online.sk

Sainz o nehode v závere: Signalizácia je príliš vľavo, ja som sa pozeral doprava

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 5. 2022

Domáca úloha je pre dnešok splnená. Nebol to síce ten najhladší deň v histórii Ferrari, ale Scuderia bude mať na štarte Veľkej ceny Monaka obe autá v prvom rade. Svoju úlohu zvládol aj Carlos Sainz, ktorý síce počas celého víkendu zaostával za Charlesom Leclercom, ale druhé miesto je presne tým, čo od neho jeho tím očakával.

Sainz je druhý napriek nehode v závere kvalifikácie, keď si nevšimol signalizáciu žltými vlajkami a vrak Sergia Péreza v sekcii Portier zbadal na úplne poslednú chvíľu. Carlos sa mu už nestihol vyhnúť a trafil ho zadnou časťou monopostu.

„Zbadal som ho už dosť neskoro. Signalizácia žltými vlajkami je príliš vľavo, kým ja som sa pozeral doprava smerom k vrcholu zákruty,“ opísal incident zo záveru Sainz.

„Je to škoda, pretože sa niečo také stalo druhý rok po sebe. Zároveň však treba povedať, že druhé miesto je pred štartom pretekov solídne a dnešok je pre náš tím dobrým dňom,“ povedal Sainz.

Potvrdil tak dobrú formu svojho tímu, ktorému táto trať sedí ako uliata. Red Bull sa síce v sobotu nadychoval k ofenzíve, no Charles Leclerc akékoľvek útoky rozhodným spôsobom odrazil. Mohol však na pole position pomýšľať aj Sainz?

„Ak to mám posúdiť len na základe prvého pokusu, tak si myslím, že áno, pretože som mal pred sebou oba Mercedesy. Jazdil som v špinavom vzduchu a musel ich oboch predbehnúť. Myslím si, že sme mali dobrú šancu ten čas vylepšiť,“ hovorí rodák z Madridu.

„Avšak je to tak, ako to je. Vieme, že tieto veci sa v Monaku stávajú neustále. Nabudúce sa to pokúsime v Q3 trafiť lepšie,“ hovorí Sainz.

Ten tak do pretekov odštartuje z druhého miesta a je v ideálnej pozícii, aby mohol „kryť chrbát“ svojmu tímovému kolegovi. Carlos však vo Formule 1 nie je preto, aby jazdil druhý a pred nedeľou cíti šancu aj na víťazstvo.

„Myslím si, že stále máme celkom dobrú šancu. Stať sa môže čokoľvek, tobôž keď bude pršať,“ dodal Carlos odhodlane na záver.

Súvisiace články