logo F1online.sk

Russell je spokojný so šiestym miestom, sklamalo ho však tempo Mercedesu

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 5. 2022

George Russell pokračuje vo svojich skvelých kvalifikačných výkonoch. Jeho Mercedes sa tento víkend nachádza tak trochu v území nikoho a britský mladík to aj potvrdil, keď skončil šiesty so stratou 263 tisícin sekundy na Landa Norrisa a náskokom 135 tisícin sekundy na Fernanda Alonsa. Opäť tak porazil svojho tímového kolegu Lewisa Hamiltona, čo však nie je niečo, čo Georgea v tomto okamihu zaujíma najviac.

Mercedesu v sobotu v Monaku chýbalo tempo. Po barcelonskom úspechu stratil tento tím na pole position sedem desatín sekundy. Pripomíname pritom, že trať v Monte Carle je najkratšia v kalendári a Charles Leclerc mohol svoj najrýchlejší čas ešte o nejaký ten kúsok posunúť. Na druhej strane George Russell označil svoje kolo ako jedno z najlepších v tomto roku.

„Ak by ste mi pred štartom víkendu povedali, že to bude šieste miesto v kvalifikácii, bol by som viac ako spokojný. Myslím, že to bolo z mojej strany veľmi dobré kolo, možno jedno z najlepších v doterajšom priebehu sezóny,“ povedal po monackej kvalifikácii George Russell.

„Z tohto pohľadu som teda spokojný, ale na druhej strane ma trochu sklamalo, že naše tempo nebolo o niečo lepšie. Vieme, že na auto sme tento víkend nenasadili žiadne novinky a taktiež, že mu táto trať nebude sedieť. Treba si z toho odniesť to pozitívne, ale chceme lepšie výsledky,“ dodal britský mladík.

Russell tak pomýšľa vysoko. V nedeľných pretekoch chce riskovať a posunúť sa vpred. Počasie by mu na jeho misii mohlo pomôcť. „Poďme do toho! Myslím, že v tejto situácii presne toto potrebujeme, potrebujeme riskovať. Pôjdeme do toho naplno, ak prídeme o piate alebo šieste miesto, tak dobre, nie je to ideálne, ale nie je to ani koniec sveta,“ hovorí Russell.

„Chceme riskovať a bojovať o víťazstvo. Viem, že niečo také sa pri štarte zo šiesteho miesta v Monaku nehovorí často, ale vyzerá to tak, že v nedeľu bude pršať. Pozrite sa na oblohu, ženú sa sem mraky. Miesto krásnej a slnečnej francúzskej riviéry to tu teraz vyzerá ako niekde v Londýne. Nejaký dážď by som uvítal,“ uzavrel pilot Mercedesu.