logo F1online.sk

Ecclestone o “hlúpom incidente” so zbraňou: Nikdy nebola nabitá

Bernie Ecclestone
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala27. 5. 2022

Vo štvrtok sme vám priniesli správu, podľa ktorej Bernieho Ecclestonea zatkli v Brazílii po tom, čo mu pri nastupovaní do lietadla našli v batožine zbraň. Bývalý boss efjednotky však tvrdí, že ho v skutočnosti nezatkli, aj keď priznáva, že pred zaplatením kaucie ho odmietali pustiť.

Bernie Ecclestone sa v stredu vracal z Brazílie, kde bol s manželkou Fabianou, do svojho domu vo Švajčiarsku. Počas letiskovej kontroly však skener odhalil neregistrovanú pištoľ LW Seecamp ráže .32, po čom musela zasahovať polícia.

“V poslednom čase sa o mne vôbec nehovorilo, tak som si povedal, že by som sa mal opäť ukázať,” žartoval Bernie Ecclestone, ktorý si z celého incidentu nič nerobil. Aj keď podľa agentúry Reuters polícia známeho miliardára skutočne zatkla na letisku Campinas, on to videl inak.

“Vôbec ma nezatkli,” pokračoval Mr. E, ktorý musel zaplatiť kauciu 6060 brazílskych realov, čo je 1186 eur. “Chceli to však v miestnej mene, ktorú som nemal. Takže z toho vznikla ďalšia dráma, keď som sa snažil zohnať peniaze.”

Ecclestone mal o to ťažšiu úlohu, že nehovorí po portugalsky. “Z krajiny som práve odchádzal, takže som nemal peniaze v miestnej mene. Bola z toho strašná dráma, zbytočná, a pre nič.”

Zaujímavý je tiež príbeh, ako sa Bernie Ecclestone dostal k neregistrovanej pištoli. Podľa vlastných slov ju nadobudol už pred mnohými rokmi v Brazílii od nemenovaného formulového mechanika ako odstrašujúci prostriedok.

“Povedali mi, že niečo také potrebujete mať. Mohlo by to zafungovať, keby sa vás ktosi pokúsil okradnúť, tak som si ju kúpil od jedného chlapíka,” vysvetľuje britský biznismen. “Mal som ju doma a keď ma niekto prišiel navštíviť, zvykol som s ňou blbnúť, žartovali sme.”

Ecclestone vraj srandoval so svojím takmer dvojročným synom Aceom a zbraň následne zabudol vo vrecku na tričku. Ľudia, ktorí mu balili batožinu, vraj tričko zbalili bez toho, aby si uvedomili, aké tajomstvo ukrýva.

Prečo vlastne nebola registrovaná? “Nikdy z nej nebolo vystrelené, nikdy som k nej nemal ani náboje, takže som sa ani neunúval dať si ju zaregistrovať. Nevedel som, že to treba. Ešte dobre, že ju našli, pretože keby som s ňou prišiel do Portugalska a našli mi ju, bola by z toho ešte ďalšia záhada.”

Súvisiace články