logo F1online.sk

Bernieho Ecclestonea zatkla brazílska polícia, v taške nevedomky prevážal zbraň

Bernie Ecclestone
© Twitter/F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 5. 2022

Svet Formuly 1 občas prinesie také novinky, ktoré by ste nečakali ani v tom najšialenejšom sne. Podľa informácií tlačovej agentúry Reuters zatkla v stredu v noci brazílska polícia bývalého šéfa Formuly 1 Bernieho Ecclestonea. Na letiskovej kontrole mu bezpečnostné zložky našli v taške zbraň, ktorú mal v batožine na ceste súkromným lietadlom z Brazílie do Švajčiarska.

Je jasné, že Brazília určite nie je tá najbezpečnejšie krajina na svete, ale že tam zatknú 91-ročného muža za prevoz zbrane? Nuž, aj také situácie niekedy prináša život.

„Brazílska polícia našla počas röntgenovej prehliadky batožiny pištoľ LW Seecamp bez dokumentácie,“ cituje brazílske bezpečnostné orgány tlačová agentúra Reuters, ktorá dodala, že Ecclestonea následne policajti zatkli.

„Ecclestone počas výsluchu priznal, že zbraň patrí jemu, ale v tom čase netušil, že sa nachádza v jeho batožine,“ dodáva Reuters.

Zdá sa teda, že Bernie sa na súkromný let z Brazílie do Švajčiarska balil dosť narýchlo, keď ani nevedel, že si v kufri preváža strelnú zbraň. Ecclestone následne zaplatil kauciu a bol prepustený. Z krajiny sa teda bezpečne dostal do Švajčiarska.

Súvisiace články