logo F1online.sk

Horner: Pérez bojuje s najsúťaživejším jazdcom v histórii Red Bullu

Max Verstappen, Christian Horner, Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 5. 2022

Sergio Pérez a Max Verstappen odjazdili bok po boku už 28 pretekov. Kým Mexičan sa z víťazstva tešil raz, Holanďan už štrnásťkrát. Drvivá väčšina verejnosti tak vidí v Checovi „nosiča vody“ pre titulového ašpiranta. Podľa jeho šéfa však toto nie je rola, s ktorou by sa Pérez niekedy zmieril.

Red Bull sa možno aj preto vyhýba jasnému stanovisku a v tíme naďalej tvrdia, že jazdeckú jednotku a dvojku nemajú. Interná prevaha Verstappena je však jednoznačná a ukázala to aj Veľká cena Španielska, kedy sa v tíme hneď dvakrát rozhodli, že Sergio je povinný Maxovi neprekážať.

„Byť tímovým kolegom Maxa Verstappena je pre každého jazdca trochu bolehlav, ale Checo je dostatočne vyspelý a skúsený, aby sa s tým vysporiadal,“ povedal v rozhovore pre RacingNews365.com šéf Red Bullu Christian Horner.

„Konečne sa mu podarilo dostať do konkurencieschopného auta a v tejto fáze kariéry z toho chce vyťažiť čo najviac. Vie, že má v rukách rovnaké náradie a rovnakú šancu, ale podľa mňa je tiež veľmi realistický. Je to dobrý tímový hráč,“ ocenil Horner kvality svojho jazdca, ktoré v Španielsku aj ukázal.

Keď si uvedomíme, koľko jazdcov výzvu v Red Bulle nezvládlo, môžu byť v Milton Keynes so svojou jazdeckou zostavou nateraz spokojní. Pérezovi pritom skvelo zahrala do karát zmena pravidiel a tímovému kolegovi je teraz omnoho bližšie než vlani.

„Myslím, že svojimi doterajšími výkonmi sa Maxovi priblížil. Ich vzájomná dynamika je veľmi dobrá, Checo sa vo svojom druhom roku v tíme viac zahniezdil a s novým autom je jeho tempo omnoho bližšie tomu Maxovmu. V najbližších týždňoch bude nevyhnutné sa porozprávať o budúcnosti, ale neponáhľame sa,“ hovorí Horner.

Ten tiež použil veľmi silné slová, aby verejnosti objasnil, akej veľkej výzve Pérez čelí. „Max má teraz v životopise uvedené, že je majster sveta. To mu už nikto nevezme a podľa mňa mu to v mnohých smeroch pomohlo sa uvoľniť, ale tiež je hladnejší po ďalších úspechoch. Naozaj som si nevšimol žiadnu zmenu v jeho prístupe, ale teraz určite dokáže ťažiť z väčších skúseností,“ hovorí Horner.

„Nesústredí sa na čísla, ale chce to dosiahnuť znovu. Skrátka miluje pretekanie a súťaženie. Pokiaľ ide o túžbu zvíťaziť, je to ten najsúťaživejší jazdec, akého sme kedy v jednom z našich áut mali,“ dodal šéf Red Bullu.

Súvisiace články