logo F1online.sk

Sainz sa trápil s poškodeným autom: Dnes sa všetko pokazilo

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 5. 2022

Pokazilo sa hádam všetko, čo sa pokaziť mohlo. Pre Ferrari bola Veľká cena Španielska nočnou morou. Platí to ako pre Charlesa Leclerca, tak domáceho miláčika Carlosa Sainza. Ten sa v novom ročníku naďalej trápi, bojuje so smolou i vlastnými chybami.

Pre rodáka z Madridu sa začalo všetko kaziť už od štartu, na ktorom sa prepadol z tretieho na piate miesto. Potom prišiel osudový náraz vetra, ktorý Sainz nezvládol a v štvrtej zákrute sa roztočil. Monopost sa pri prejazde cez štrkovú zónu poškodil a odsúdil Carlosa na takmer 60 kôl plných veľkého trápenia.

„Boli to pre nás dlhé a ťažké preteky. Po tom náraze vetra som sa roztočil a snažil sa posunúť poradím opäť nahor, ale auto bolo dosť poškodené. Monopost sa v dôsledku toho dosť kĺzal,“ povedal po pretekoch Sainz.

„Štvrté miesto na konci dňa nie je tým, čo som chcel. Pretekmi som sa pretrápil, ale tak to niekedy skrátka chodí,“ dodal španielsky pretekár.

Pre Ferrari je to veľká škoda. Tím v pretekoch prišiel o Charlesa Leclerca a Sainz si naďalej s autom nepotykal. Pre Carlosa je to o to horkejšie, že sa to všetko stalo na jeho domácom podujatí.

„Fanúšikovia mi po tých hodinách pomohli to nevzdať. Myslím, že som sa prepadol mimo bodované priečky. Aj s poškodeným autom som sa snažil zo seba vydať to najlepšie a posunúť sa poradím čo najvyššie. Nebol to však náš deň, najprv nevydarený štart, potom hodiny a celkovo sa dnes všetko pokazilo. Absolvovať takmer celé preteky s takto poškodeným autom je dosť ťažké,“ dodal na záver Sainz, ktorý na svoje domáce podujatie nebude spomínať v dobrom, hoci to preňho bol v Španielsku najlepší výsledok v kariére.

Súvisiace články