logo F1online.skF1online.sk

Russell si trúfa na Ferrari: V kvalifikácii zostalo na stole množstvo času

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 5. 2022

Mercedes urobil vďaka vylepšeniam v Španielsku veľký krok vpred, o tom niet pochýb. Pohľad na výsledkovú listinu síce indikuje, že monopostu W13 ešte niečo chýba, no to sa môže rýchlo zmeniť. George Russell podal v kvalifikácii v Barcelone ďalší dobrý výkon a novinárom ponúkol niekoľko zaujímavých vyjadrení, ktoré naplnia fanúšikov Mercedesu ešte väčším optimizmom.

Britský mladík si totiž po štarte zo štvrtého miesta trúfa v pretekovom tempe vyzvať súčasného lídra šampionátu z Maranella. Dáta z piatka naznačovali, že Scuderia má veľké problémy s opotrebením pneumatík a Mercedes by naopak mal byť v nedeľu rýchlejší než v sobotu.

„Myslím, že toto štvrté miesto reflektuje náš progres. Nebola to z našej strany tá najperfektnejšia kvalifikácia, pneumatiky neboli v tom správnom okne a cítil som, že na stole zostalo ešte množstvo času. Napriek tomu sme skončili na štvrtom mieste, čo pre nás znamená najlepšiu kvalifikáciu v sezóne,“ povedal po sobote George Russell.

„Pri pohľade na piatkové tempo máme v rukách skôr pretekový monopost než kvalifikačný. Myslím si teda, že proti Ferrari máme šancu, ale Red Bull a hlavne Max sa zdajú byť o čosi rýchlejší než ostatní,“ dodal pilot Mercedesu.

Jeho tím potvrdil slová o tom, že vyriešením poskakovania dôjde k výrazným časovým ziskom. To sa aj potvrdilo. Monopost W13 už poskakoval len máličko a podpísalo sa to aj na Russellovej nálade. „Necítim sa po jazde taký unavený, ako som bol v doterajšom priebehu sezóny zvyknutý. Môžem si teda dnes večer dobre odfúknuť, vyspať sa a v nedeľu ísť do toho,“ hovorí s úsmevom.

Súvisiace články

Diskusia