logo F1online.sk

Wolff o poskakovaní: Je to lepšie

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 5. 2022

Podobne ako v Miami, aj v Barcelone zažil Mercedes veľmi dobrý piatok. V druhom voľnom tréningu sa oba monoposty umiestnili v najlepšej trojke a pohľad na monopost W13 bol o poznanie pozitívnejší. Poskakovanie už takmer úplne zmizlo a šéf stajne dúfa, že pred zvyškom španielskeho víkendu urobí ďalší krok vpred.

Podobná vlna optimizmu sprevádzala Mercedes aj v Miami, kde to však v sobotu celé „zvädlo“. Teraz sa tento tím nadychuje k ďalšej ofenzíve a jeho piatkový výsledok určite nebude náhoda.

„Ako v Brackley, tak v Brixworthe sa pracuje veľmi tvrdo,“ povedal Wolff pre Sky Sports. „Som hrdý aj na ľudí v Brixworthe, ktorým sa podarilo oproti ostatným dosiahnuť zisky, čo je fantastické sledovať.“

„Po stránke šasi sa do toho dostávame. Druhý voľný tréning bol z našej strany solídny, podobne ako v Miami. Uvidíme, ako sa ostatným na rošte podarí pred sobotou zlepšiť, či dokážeme pokračovať v takýchto výkonoch a či sa nám podarí udržať aspoň v najlepšej trojke,“ hovorí boss Mercedesu.

V piatok to v Barcelone vyzeralo, akoby obhajcovia titulu Pohára konštruktérov dokázali vyriešiť svoj najväčší doterajší problém. Monopost W13 už na rovinke takmer vôbec neposkakoval, prípadne poskakoval len veľmi málo, čo šéfa stajne potešilo, no od radosti ešte neskáče.

„Je to lepšie, ale stále to nie je na takej úrovni, aby sa jazdci cítili pohodlne vo vysokorýchlostných zákrutách,“ povedal Wolff.

„V tretej a deviatej zákrute strácame veľa času. Musíme zistiť, čo sa s tým pred sobotou dá urobiť,“ dodal Rakúšan.