logo F1online.sk

Sainz: Pred každým víkendom chcem vyhrať, špeciálne v Barcelone

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková19. 5. 2022

Carlos Sainz hrá túto sezónu vo Ferrari až druhé husle. Sedí síce v aute schopnom vyhrávať, ale problémom je, že zatiaľ z neho nedokáže vyžmýkať toľko ako jeho tímový kolega Charles Leclerc, ktorý je aktuálnym lídrom šampionátu. Španiel je však pred domácou veľkou cenou pochopiteľne veľmi motivovaný a verí, že v nedeľu vystúpi až na tú najvyššiu priečku.  

Tento víkend nás čakajú preteky v Barcelone a Sainzovi sa tak otvára príležitosť na to, aby svoje prvé víťazstvo vo Formule 1 zaknihoval práve na domácom podujatí.

Španiel je v priebežnom poradí šampionátu na piatom mieste, pričom po sérií chýb a nehôd víťazstvo potrebuje ako soľ. „Cieľom je, tak ako počas každého súťažného víkendu, vyťažiť z nášho auta maximum a pokúsiť sa vyhrať preteky.“

„Skutočnosť, že sú to moje domáce preteky, ich robí ešte špeciálnejšími kvôli všetkým fanúšikom a podpore, ktorej sa nám tam dostáva, ale pokiaľ ide o ciele, musíme na to vždy tlačiť a bojovať o čo najlepší výsledok,“ prehlásil rodák z Madridu.

Sainza teší, že si po odznievaní pandémie COVID-19 bude môcť domáce podujatie konečne vychutnať spoločne s divákmi na tribúnach, pričom jedna z nich je pomenovaná práve po ňom. „Po dvoch rokoch bez prítomnosti fanúšikov som veľmi rád, že tento rok je okruh úplne vypredaný. Je pre mňa veľmi dôležité opätovné otvorenie tradičnej tribúny Grada CS55, čo mi umožňuje byť v užšom kontakte s mojimi fanúšikmi.“

„Viem, že sa nám dostane obrovskej podpory z každej tribúny na trati a môžem fanúšikom zaručiť maximálne úsilie odo mňa a od celého tímu, aby sme im poskytli veľa dôvodov na radosť! Dúfam, že v Španielsku zažijeme skvelý víkend a všetci si budú môcť vychutnať vzrušujúce preteky,“ dodal oduševnene 27-ročný pretekár stajne z Maranella.