logo F1online.sk

Pérezovi pomáha, že nové auto nie je také svojrázne, myslí si Horner

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala18. 5. 2022

Pierre Gasly, Alex Albon a v prvej sezóne ani Sergio Pérez sa nedokázali vyrovnať Maxovi Verstappenovi. Monopost z pera Adriana Neweyho totiž sadol ako uliaty jemu, ale zato žiadnemu z jeho kolegov. V tejto sezóne je to iné, nové pravidlá reštartovali celý vývoj Red Bullu a technické oddelenie “počlovečilo” novú generáciu áut s označením RB.

A hoci je nepravdepodobné, že by Sergio Pérez dokázal pravidelne dostávať Maxa Verstappena pod tlak, výkonnostné rozdiely medzi touto dvojicou sa medziročne zmenšili. Red Bull vďaka ľahšie ovládateľnému monopostu získava aj dôležitú strategickú výhodu, keď v boji proti Ferrari môže využiť obe svoje autá.

Niet sa čomu čudovať, že Christian Horner je s mexickým ministrom obrany spokojný. “Jazdí veľmi kvalitne, tento rok sa v tíme cíti o čosi komfortnejšie. Myslím si, že aj naše auto mu viac sedí, už nemá tú svojráznosť, ktorú mali naše posledné tri monoposty. Sme spokojní s jeho odvedenou prácou.”

Sú v Red Bulle dostatočne spokojní, aby mu ponúkli predĺženie kontraktu aj na nasledujúci rok? V tíme panuje skvelá atmosféra, výsledky sa dostavujú, nuž prečo meniť víťaznú zostavu? Jedným z dôvodov by mohol byť Pierre Gasly, ktorý už netrpezlivo čaká na druhú šancu. Aj Red Bull si uvedomuje, že ak mu ju nedá, môže o Francúza prísť.

Na konečné rozhodnutie ohľadom Sergia Péreza si ešte počkáme, zdôraznil Horner. “Zatiaľ sme videli len malú vzorku veľkých cien, ročník je ešte stále na svojom začiatku. Avšak, celý tím je veľmi spokojný s tým, čo Checo predvádza.”

“Už sme začali rokovať, ale s podpisom zmluvy sa neponáhľame,” doplnil po pretekoch v Miami šéf stajne.