logo F1online.sk

Ralf Schumacher: Som si istý, že Russell začína Hamiltonovi vadiť

Lewis Hamilton a George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 5. 2022

George Russell dokázal aj v Miami zdolať Lewisa Hamiltona, hoci aj teraz mu k tomu pomohla dávka šťastia. Na to sa však história nepýta, faktom je, že svoj bodový náskok na tímového kolegu natiahol už na 23 bodov, čo podľa bývalého pilota Ralfa Schumachera sedemnásobný šampión vníma veľmi intenzívne a vadí mu to.

Čo čaká Lewisa Hamiltona po boku nového tímového kolegu? To bola otázka, ktorú sme si pred sezónou kládli všetci a prvých päť pretekov nám ponúklo ochutnávku toho, čomu sedemnásobný šampión čelí.

„Russell je jazdcom iného kalibru než bol Bottas, ale predovšetkým je jazdcom konzistentného kalibru,“ uviedol bývalý pilot a dnes expert televízie Sky Ralf Schumacher.

Treba pripomenúť, že Russell v Miami natiahol svoju sériu umiestnení v najlepšej päťke. Dodnes je jediným pretekárom, ktorému sa to podarilo vo všetkých piatich pretekoch novej sezóny. Konzistentne tak dokáže maximalizovať svoj výsledok, čo nie je prednosť, ktorou by v posledných piatich rokoch v Mercedese disponoval Valtteri Bottas.

„Russell bol v Miami o niečo lepší ako Hamilton,“ prehlásil Schumacher. „Je tiež jazdcom, ktorý dokáže ľudí v tíme pozdvihnúť – rovnako ako Hamilton. Vo vnútri tímu pôsobí sympatickým a priateľským dojmom.“

„Dá sa povedať, že Lewisa prevyšuje v každom ohľade. Jednoducho to zvláda lepšie a to Lewisovi vadí, tým som si celkom istý.“

„Je jasné, že je egoista. Veď my jazdci sme všetci takí a aj ja som taký bol. Som si stopercentne istý, že mu toto všetko začne pôsobiť ťažkosti,“ dodal Ralf.

Niet pochýb o tom, že aj v Miami stála šťastena na Russellovej strane, ktorému zo strategického pohľadu dokonalo zahral do karát záverečný safety car. George mal vďaka tomu v závere lepšie pneumatiky a dokázal sa dostať pred Hamiltona na piate miesto. Schumacher nijak neskrýva, že Russell mal v Miami šťastie, no napriek tomu bol podľa neho z dvojice jazdcov Mercedesu tým lepším.

„Russell bol lepší. Lewis sa v aute naďalej trápi a veľa sa sťažuje. Vieme, že sa sťažoval aj keď bol rýchly, ale aj tak s autom bojuje viac. Aspoňže Mercedes pokračuje správnym smerom,“ dodal Schumacher.

Súvisiace články