logo F1online.sk

Ecclestone sa prihovára Hamiltonovi: Nerozmýšľaj nad tým, akej farby je tvoja pleť

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala27. 7. 2020

Doťahovanie sa Lewisa Hamiltona s Berniem Ecclestonom sa ešte neskončilo. Potom, čo britský pretekár označil bývalého šéfa Formuly 1 za “nevzdelaného” a “ignoranta” za to, že s ním nezdieľa rovnaký pohľad na aktuálne snahy hnutia zastávajúceho sa černochov, sa Bernie Ecclestone ohradzuje.

Lewis Hamilton vyčíta nielen Ecclestonovi, ale aj takému Mariovi Andrettimu či Jackiemu Stewartovi, že prehliadajú problém, ktorý sa on sám snaží riešiť. Ecclestone zareagoval na svojho názorového oponenta v rozhovore pre The Sun.

Nuž a miliardár v tomto zdieľa názor Maria Andrettiho, podľa ktorého Hamilton “vytvára problém tam, kde nie je”. “Lewis by mohol začať tým, že by ľudí upovedomil o tom, ako sú aj ľudia, ktorí nie sú bielej farby pleti, zamestnávaní tímami a dostávajú rovnaké príležitosti,” reaguje Bernie Ecclestone na margo Hamiltonových vyjadrení, podľa ktorých nemajú ľudia inej farby pleti v efjednotke dostatok šancí.

“Lewis, ty tvrdíš, že som nevzdelaný a ignorantský. Ja mám rovnaké vzdelanie ako ty,” podotýka. “Ja som mal na to aspoň dôvod. Do školy som chodil za poslednej vojny, podmienky neboli vždy zrovna najlepšie. Ty si mal šťastie, pretože keby som bol riadne vzdelaný, možno by tu pre teba nebola Formula 1 a neponúkla by ti také výhody, aké si dostal. Ja som vďaka nej tiež zarobil, ale peniaze som zarábal už aj predtým, ako som sa objavil v F1.”

“Keď získaš ďalší titul majstra sveta, bude to kvôli tvojmu talentu a tiež kvôli tomu, že si v správny čas na správnom mieste,” pokračoval Mr. E. “Ako väčšina úspešných ľudí, mal si trochu šťastia a tvrdo si pracoval. Si výnimočný pilot a výnimočný človek. Nerozmýšľaj nad tým, akej farby je tvoja pleť, ale akej farby je tvoja myseľ.”

Ecclestone má zato, že každý človek si môže v živote nájsť svoje miesto, ak na sebe bude pracovať. “Všetci sme ľudia, musíme myslieť rovnako. Nezáviď ostatným, zlepšuj sa a dotiahni sa na nich. Každý sa od ostatných v niečom líšime. Niektorí sú nižší, iní vyšší, chudší, tučnejší, lepšie vyzerajú… S tým sa musíme zmieriť. Všetci sme sa narodili rovnako, a tak by sme aj mali žiť.”

Súvisiace články