logo F1online.sk

Som v najlepšej forme za desať rokov, hovorí Alonso

Fernando Alonso
© Twitter/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 5. 2022

Na úvodnej Veľkej cene Bahrajnu získal po problémoch s motorom len dva body a tie sú dodnes jedinými, ktoré Fernando Alonso v novom ročníku získal. V Saudskej Arábii ho o isté umiestnenie v najlepšej desiatke pripravila porucha, v Austrálii mu zas technický problém zničil kvalifikáciu a v Imole odstúpil v dôsledku kolízie s Mickom Schumacherom. Fernando sa cíti byť v skvelej forme, len mu skrátka nebolo súdené.

Pred novinármi v Miami španielsky matador prehlásil, že má za sebou možno najlepší štart do sezóny za desať rokov, hoci sa to na jeho bodovom zisku neodzrkadlilo. „Je to trochu zvláštny pocit, keď máte na konte dva body po tom, čo zažívate z hľadiska vlastnej konkurencieschopnosti najlepší štart do sezóny za posledných desať rokov,“ prehlásil Alonso.

„Za desať rokov som sa necítil taký konkurencieschopný, ako v prvých štyroch pretekoch tejto sezóny. Mali sme však obrovskú smolu na niektorých podujatiach. V Saudskej Arábii to vyzeralo na jednoduché šieste miesto, potom v Melbourne prišli problémy v kvalifikácii a nakoniec som vypadol v prvom kole v Imole,“ vymenúva Alonso svoju doterajšiu smolu.

„Je to však len otázka času a výsledky sa dostavia. Cítim sa dostatočne silný a rýchly, auto je tiež dobré, takže sa teším na každý víkend,“ dodal Fernando.

Kým Španiel cíti, že z osobného pohľadu zažíva jeden z najlepších štartov do sezóny, z hľadiska bodového zisku patrí k tým najhorším, hoci v roku 2015 nebodoval v prvých siedmich (päť z nich ani nedokončil) a v roku 2017 v prvých šiestich (dvakrát nedokončil a raz ani neodštartoval) pretekoch.

„Nie som v tom však sám, odvolávam sa na seba a aj svoj tím. Boli sme konkurencieschopní v každom tréningu a myslím, že patríme do najlepšej šestky alebo sedmičky. To neplatilo počas mojich rokov s McLarenom, ani v závere môjho pôsobenia vo Ferrari a ani vlani s Alpinom,“ povedal Alonso.

Súvisiace články