logo F1online.sk

Všetky tie neúctivé komentáre sa dali čakať, odkazuje Hamilton kritikom

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 5. 2022

Po nevydarenom víkende v Imole sa na hlavu Lewisa Hamiltona zosypala ďalšia vlna kritiky a pochybností. Jeho tímovému kolegovi Georgeovi Russellovi sa za štyri preteky podarilo vybudovať náskok 21 bodov, čo nie je práve málo, keď si uvedomíme, o aké pozície Mercedes bojoval. Pochybovačom však sedemnásobný šampión odkázal, že ich komentáre boli „hlúpe“ a „očakávané“.

Na ich čelo sa postavil Helmut Marko, ktorý bol po skončení Veľkej cene Emilia Romagna „v dobrej forme“. Prakticky v ten istý deň stihol svetu oznámiť, že Ferrari nestíha vývojovému tempu Red Bullu a na margo Hamiltona dodal: „Dostal od nás kolo. Možno si myslí, že mal minulý rok skončiť,“ prehlásil Marko pre Sky Sports.

Nebol však jediný. Už pred dvoma týždňami sa Lewis ohradil voči vyjadreniam niektorých osobností, ktoré síce nepomenoval, ale celkom iste reagoval aj na slová Miku Häkkinena. Pochybovačom a kritikom odpovedal aj v Miami.

„Aby som bol úprimný, tak tieto hlúpe vyjadrenia nepočúvam,“ povedal Hamilton novinárom.

„V konečnom dôsledku to však bolo zaujímavé sledovať. Za ten čas som videl mnoho neúctivých komentárov, ale dalo sa to čakať. Ja sa skrátka držím pri zemi. Viem, kto som. Viem, čo robím a milujem to, čo robím,“ odkázal Hamilton.

Výzva to nie je práve malá. Jeho tím teraz čelí najťažšiemu štartu do sezóny od počiatku hybridnej éry a bude trvať nejaký čas, kým sa mu z toho podarí dostať. Lewis je však naďalej nesmierne dôležitou súčasťou plánov partičky, ktorá získala konštruktérsky titul osemkrát v rade.

„Prechádzame si náročným obdobím. Zo štartovacích blokov sme sa neodrazili tak, ako sme chceli, ale bojujeme. Ak o mne neviete, že som bojovník, tak ma jednoducho nepoznáte,“ hovorí Hamilton.

„Budem sa naďalej snažiť, aby sme sa s tímom zomkli a bojovali čo najtvrdšie,“ dodal sedemnásobný šampión.

Súvisiace články