logo F1online.sk

Sainz zostáva odhodlaný: Viem, ako sa z toho dostať

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 5. 2022

Po hororových víkendoch v Austrálii a Imole pokračuje Carlos Sainz v negatívnej sérii. V druhom voľnom tréningu na Veľkú cenu Miami sa roztočil a skončil v múre. Vezmeme do úvahy predchádzajúce víkendy, je toto ten najhorší možný scenár.

Sainz stratil kontrolu nad autom v nájazde do štrnástej zákruty, čo je najpomalšia a najkľukatejšia sekcia okruhu. Po všetkých tých problémoch v Austrálii a Taliansku nie je ani tento víkend zatiaľ príliš vydarený.

„Tempo stále máme a som dosť rýchly,“ snažil sa Sainz vybrať z piatkových jázd aj nejaké pozitíva. „Som však, samozrejme, sklamaný, pretože víkend nechcete začať tým, že sa mechanikom postaráte o prácu navyše. Do bariéry som narazil zrejme na tom najmenej vhodnom mieste, nie je tam žiadne Tecpro a trafil som v podstate betónový múr, čo aj pri takejto rýchlosti znamená dosť tvrdý náraz.“

„Auto je teda poškodené a všetkým som sa postaral o trochu nepríjemnú piatkovú noc, čo nie je ideálne,“ dodal Sainz.

Toto rozhodne neumlčí špekulácie odborníkov o tom, že Španielovi nepomáha extra tlak, ktorý na svojich pleciach v tomto roku má. Auto schopné pravidelne bojovať o víťazstvá ešte predtým v kariére nemal a teraz sa k tomu pridala aj dávka smoly, ktorá mu veci neuľahčuje. Carlos je však presvedčený, že sa z toho rýchlo dostane.

„Ja som prvý, ktorý nie je nadšený z posledných dvoch nehôd a som tiež prvý, ktorý to analyzuje a snaží sa z toho vyvodiť patričné závery. Spomínam si, že som si vlani prešiel niečím veľmi podobným, keď som niekoľkokrát havaroval, no hneď potom prišla moja najlepšia séria v kariére. Viem, ako sa z toho dostať,“ hovorí odhodlane Sainz.

„Myslím, že sa o tomto aute stále veľa učím. Nebudem nijak skrývať, že ma aj teraz dokáže prekvapiť. Povedzme, že stále sú tu veci, ktoré sú trochu mimo moju kontrolu a dokážu ma prekvapiť. Akonáhle to dokážem vyriešiť a naučiť sa to, myslím, že môžem byť rýchly v každom kole,“ dodal odhodlane Sainz.