logo F1online.skF1online.sk

Grosjeanove manévre na pretrase aj v IndyCar. Už tu nie je vítaný, odkázal Rahal

Romain Grosjean
© Twitter/Andretti Autosport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 5. 2022

Po svojom odchode z Formuly 1 pokračuje francúzsky pretekár Romain Grosjean v „hľadaní nových kamarátov“. Rodák z Ženevy pôsobí druhý rok v americkej sérii IndyCar, kde mu nálepka „zlého chlapca“ prischla rovnako rýchlo, ako kedysi vo Formule 1. Minulý víkend zavítal tento šampionát na okruh Barber v Alabame a Romain sa v priebehu pretekov postaral hneď o dva kontroverzné incidenty.

Prvý sa odohral medzi ním a jeho tímovým kolegom Coltonom Hertom, keď sa americký mladík snažil dostať pred Grosjeana po vnútornej strane do prvej zákruty. Romain pri svojej defenzíve nedoprial Hertovi ani centimeter priestoru.

„Bol to tvrdý súboj. Naozaj sa mi nepáčil ten jeho pohyb v okamihu, keď som už bol po jeho boku, hlavne keď sme tímoví kolegovia. Akonáhle sa dostanete vedľa, treba trochu otvoriť jazdeckú líniu. Mohli ste vidieť, že ja a Alex (Rossi, pozn. red.) to vo vzájomných súbojoch robíme, on to však odmietol. Ale to je okej, myslím, že len preteká o trochu tvrdšie než ja a Alex,“ povedal pre portál RACER Herta, ktorý napokon pri svojej ofenzíve neuspel a skončil mimo trať.

Omnoho ostrejšie slová už volil pilot Rahal Letterman Lanigan Racing Graham Rahal, ktorý si s Grosjeanom „skrížil zbrane“ štyri kolá pred koncom. Romain bol tentokrát v pozícii útočiaceho pilota, kým Rahal sa bránil a treba povedať, že to urobil džentlmensky. Francúzovi nechal na vnútornej strane hromadu miesta, no napriek tomu došlo ku kontaktu hneď dvakrát. Rahal do vysielačky okamžite nespokojne hlásil, že Grosjean to urobil úmyselne.

Ostré slová volil aj po pretekoch. „S Coltonom alebo Scottym to bolo dobré pretekanie, ale jeden konkrétny chalan nie je taký čistý. Budeme si musieť trochu sadnúť a porozprávať o tom, čo, dopekla, sa to deje,“ prehlásil Rahal.

„Myslím, že sa musíme stretnúť všetci jazdci, pretože ja nie som jediný, kto s ním má problém. Už dosť veľa pilotov s ním malo nejaký incident. Komisári by pri tomto mali byť dôslední, pretože sa roly môžu vymeniť a ja naňho nebudem milý. Tento chlapík tu už nie je vítaný,“ dodal Rahal dôrazne.

Samotný Grosjean nemal po pretekoch so svojím počínaním žiadny problém. „Dvakrát došlo ku kontaktu, ale bolo to dobré pretekanie. Bolo to ťažké, viete, Barber je veľmi dobrá trať, ale veľmi ťažko sa tu predbieha, hlavne keď ste vo vláčiku,“ povedal.

„Trochu sme sa dotkli a potom zas. Bolo to dobré pretekanie. Myslím, že také je IndyCar – skrátka pretekárska akcia koleso na koleso,“ dodal.

Súvisiace články

Diskusia