logo F1online.skF1online.sk

Spolupráca Hamiltona a Russella je jedným z mála pozitív, hovorí Wolff

Mercedes W13,Lewis Hamilton, George Russell, Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 4. 2022

Po prvých štyroch pretekoch sezóny 2021 mal tím Mercedes na konte 141 bodov, po prvých štyroch podujatiach sezóny 2022 iba 77. To určite nie je tá najlichotivejšia vizitka. Keď bol šéf stajne Toto Wolff opýtaný na doterajšie pozitíva, ukázal prstom na dvojicu Lewis Hamilton – George Russell, ktorých pochválil za „pozitívny a produktívny vzťah“.

Po troch rokoch vo Williamse presedlal Russell do elitného top tímu, s čím sa dokázal veľmi rýchlo a dobre vysporiadať. Dnes je jediným mužom na rošte, ktorý dokázal vo všetkých štyroch úvodných pretekoch sezóny finišovať v najlepšej päťke. Postupne sa v celkovom hodnotení odpútal od svojho tímového kolegu, na ktorého má aktuálne náskok 21 bodov.

„Som naozaj nesmierne ohromený tým, ako dokázal George zapadnúť do tímu a ako profesionálne a analyticky mu pomáha vyhodnocovať súčasnú situáciu,“ povedal šéf tímu Toto Wolff. „Naša jazdecká dvojica je v súčasnosti jedným z mála pozitív na našej ceste v doterajšom priebehu – obaja dobre spolupracujú, bez treníc a zároveň sú produktívni.“

„S našou jazdeckou zostavou nemôžem byť spokojnejší. Myslím si, že máme dvoch najlepších jazdcov, možno dvoch z troch najlepších jazdcov. Obaja si zaslúžia auto a pohonnú jednotku, ktoré im umožnia bojovať na čele,“ povedal Wolff.

Lewis však musel v tejto sezóne čeliť niekoľkým ťažkým chvíľam, napríklad vypadnutie v Q1 v Saudskej Arábii alebo trináste miesto so stratou celého kola v Taliansku. Od vlastného šéfa sa mu však dostalo veľkej podpory. Wolff tvrdí, že Hamilton je najlepším jazdcom na svete a sklamaním je monopost W13, nie výkony jazdca.

„Nie je to tak, že by on nepodával dobré výkony, ale jeho auto nepodáva dobré výkony. Vieme, že je to sedemnásobný majster sveta. Minulý rok sa dokázal dotiahnuť a my s ním. Takmer sa nám podarilo vybojovať ďalší titul,“ povedal Wolff.

„Tento chlapík je najlepším jazdcom na svete a momentálne nemá pod sebou monopost a techniku, s ktorou by to mohol ukázať. Svojím spôsobom je jedno, či skončíte na ôsmom, dvanástom alebo pätnástom mieste. Nezáleží na tom, všetky sú zlé.“

„Ale tie skutočné hviezdy sa dokázali z toho dostať. Neprichádza mi na um meno žiadneho velikána, ktorý by počas kariéry nezažil chvíle, kedy mu to nefungovalo,“ uzavrel šéf Mercedesu.

Súvisiace články

Diskusia