logo F1online.skF1online.sk

Russell: Lewis je ako kapitán a tak to má byť

Lewis Hamilton a George Russell
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 4. 2022

Medzi Lewisom Hamiltonom a Georgeom Russellom zatiaľ panuje idylka. Možno trochu paradoxne, ale predsa sa interná situácia v Mercedese dá prirovnať k Ferrari v minulej sezóne. Charles Leclerc a Carlos Sainz spolu vychádzali (a vychádzajú) veľmi dobre, no netrpezlivo čakáme, ako to bude vyzerať, keď pôjde naozaj do tuhého. A podobné je to aj teraz v Mercedese.

Vzťah Hamiltona a Russella sa vyvíja harmonicky. Chlapci si spolu v Austrálii zasurfovali a sedemnásobný šampión už láka svojho mladšieho kolegu na zoskok z lietadla. Bodový stav sa nateraz vyvíja lepšie pre Russella, avšak to Hamiltonovi až tak vadiť nemusí, keďže Mercedes je víťazstvám na míle vzdialený.

„Tým, že sme obaja v odlišných fázach kariéry, nepanuje žiadna vzájomná zášť,“ povedal Russell v rozhovore pre Sky Sports. „Pokiaľ ide o mňa, tak mám 24 rokov a stojím proti najväčšiemu pretekárovi všetkých čias. Ak v pretekoch skončí predo mnou, samozrejme, že sa mi to nepáči, ale nebudem kvôli tomu trucovať a vyplakávať.“

„Myslím, že takisto to platí z Lewisovej strany. On toho v kariére dosiahol strašne veľa, je to sedemnásobný majster sveta a je držiteľom všetkých tých rekordov.“

„Keď niekedy máte v tíme dvoch pilotov, ktorí sú v rovnakej fáze kariéry, tak niekde vzadu v hlave majú to, že musia bojovať o pozíciu lídra. U nás to však neprichádza do úvahy, keďže Lewis je v tomto tíme tak dlho,“ hovorí Russell.

„Ja som tu nový a nesnažím sa dostať do roly lídra stojac proti najväčšiemu pilotovi všetkých čias, ktorý je s tímom desať rokov. Lewis je ako kapitán a tak to má byť,“ uzavrel Russell.

Súvisiace články

Diskusia