logo F1online.sk

Vo Ferrari prijali Ricciardovo ospravedlnenie: Mohlo sa to stať každému

Carlos Sainz
© LAT Images/Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 4. 2022

V Austrálii a Taliansku neodjazdil Carlos Sainz v priebehu nedeľných pretekov v súčte ani dve kolá. V Albert Parku sa z pretekov vyradil vlastnou chybou, v Imole doplatil na drobné zaváhanie Daniela Ricciarda. Ten síce nebol penalizovaný a jednalo sa o typický pretekový incident, no Austrálčan sa zachoval športovo a hneď po pretekoch sa prišiel svojim súperom ospravedlniť.

Hneď po tom, čo pilot McLarenu vystúpil z monopostu, zamieril do motorhomu Ferrari. Tam v tom čase sedel Carlos Sainz so skupinkou mechanikov, ktorým sa Austrálčan chcel ospravedlniť.

„O Danielovi ako športovcovi to veľa vypovedá. Prvé, čo urobil po pretekoch, preňho navyše veľmi náročných, prišiel do Ferrari, aby sa mi ospravedlnil,“ povedal Carlos Sainz. „Sedeli tam so mnou mechanici a spolu sme mu poďakovali za toto gesto. Nemáme kvôli tomu na Daniela ťažké srdce.“

„Dnes sa niečo také mohlo na trati stať komukoľvek. Bohužiaľ, muselo sa to stať práve mne, ktorý som sem prišiel po nehode v Melbourne, ale je to tak, ako to je,“ dodal Španiel.

Ten si na domácom podujatí pre svoj tím chcel napraviť chuť po smole (i vlastnej chybe) v Austrálii. Tesne pred štartom víkendu navyše Ferrari oznámilo dvojročné predĺženie zmluvy so španielskym pretekárom. Bohužiaľ pre Scuderiu, víkend nedopadol najlepšie. Sainz taktiež prišiel nielen o body, ale tiež o dôležité kilometre v monoposte F1-75.

„Boli to dva úplne odlišné incidenty, ale s veľmi podobnými dôsledkami. Na konci dňa tak neodjazdíte ani jedno zo 60 kôl. Pre mňa by tie kilometre boli veľmi užitočné,“ hovorí Sainz.

„Dokonca ani ten výsledok tak veľmi nebolí, keď si to porovnáte s tým, o koľko času na trati za dve veľké ceny prídete. Je ťažké, keď sa to stane dvakrát za sebou, pretože v samotnom priebehu sezóny sa vždy nájdu preteky, v ktorých urobíte chybu alebo vás niekto vyradí. Mne sa to, nanešťastie, stalo v dvoch pretekoch po sebe, čo je o to bolestivejšie,“ dodal rodák z Madridu.

Súvisiace články