logo F1online.sk

Sklamaný Sainz: Danielovi som nechal kopu miesta

Carlos Sainz a Daniel Ricciardo
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 4. 2022

Katastrofický víkend v Imole pre domáce Ferrari. Carlos Sainz vypadol už v prvom kole, keď doplatil na drobnú kolíziu s Danielom Ricciardom a Charles Leclerc sa vlastnou chybou pripravil o tretie miesto. Španielskemu pretekárovi sa tak naďalej lepí smola na päty, po Austrálii zažil ďalší katastrofický víkend.

Svoju chybu z kvalifikácie dokázal Carlos napraviť v sobotnom šprinte, v ktorom sa vyšplhal z desiateho na štvrté miesto. Jemu, ani Charlesovi Leclercovi však nevyšiel štart pretekov. Do zákruty Tamburello šiel Sainz bok po boku s Danielom Ricciardom. Austrálčanovi nechal na ľavej strane hromadu miesta, no napriek tomu došlo ku kontaktu a Carlos skončil po hodinách v štrku, z ktorého sa už nevyhrabal.

„Videli ste, že sme mali ťažký štart, no pred nami bolo stále 63 kôl. Aj keď sme teda stratili nejaké pozície, napríklad v prospech Landa, stále boli pred nami dlhé preteky. Myslím, že som Danielovi nechal na vnútornej strane kopu miesta, ale on prešiel po obrubníku a dokĺzal až do mňa. To bola konečná,“ povedal po skončení pretekov sklamaný Sainz.

„Mali sme veľkú smolu, no v danej situácii som nemohol urobiť nič inak, ale je to tak, ako to je,“ dodal rodák z Madridu.

Ten tak v posledných dvoch pretekoch odjazdil v súčte doslova len pár metrov. V Austrálii vypadol v druhom kole, v Taliansku už v druhej zákrute. „Je to ťažké a nie som spokojný. Prechádzať si niečím takým je náročné, hlavne na domácich pretekoch. Tifosi nás prišli podporiť a chceli sme pre nich zajazdiť dobré preteky,“ hovorí Sainz.

„Ako som povedal, štart nebol skvelý a musíme zanalyzovať prečo, ale stále sme mali pred sebou dlhé preteky. Bohužiaľ, dnes som bol tým smoliarom, ktorý zaplatil za chybu niekoho iného,“ dodal.