logo F1online.sk

Wolff: Šprint bol ďalšou ponižujúcou skúsenosťou, s Lewisom sa nehádame

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 4. 2022

S formou Mercedesu to ide skutočne „od desiatich k piatim“. Partička z Brackley si verila (a stále verí) v pretekovom tempe, v ktorom by na tom mali byť omnoho lepšie. V Imole sa však nepredbieha ľahko a dokumentuje to aj jedenáste (Russell) a štrnáste (Hamilton) miesto v podaní Mercedesu. To šéf tímu Toto Wolff nemohol nazvať inak, než „ďalšou ponižujúcou skúsenosťou“.

V piatok zostali obaja piloti tohto tímu uväznení v Q2, čo sa mimochodom stalo prvýkrát od Veľkej ceny Japonska 2012. George Russell sa kvalifikoval na jedenástom a Lewis Hamilton na trinástom mieste. V šprinte chceli obaja preukázať, že v pretekovom tempe na tom ich monopost W13 nie je najhoršie. Obaja však zostali zaseknutí v DRS vláčiku, Russell sa neposunul vôbec a Hamilton dokonca jednu pozíciu stratil.

„Myslím, že bodovať pre nás musí byť minimom, ale takéto očakávania sme si nestanovili. Preto môžeme tento víkend celkom odpísať,“ prehlásil po skončení šprintu Toto Wolff.

„Môžete povedať ‚snažíme sa poučiť‘, ale nedokážeme zahriať naše pneumatiky a preto s tým nemôžeme urobiť nič viac. S tým sa na štarte nedajú očakávať zázraky, pretože predbiehanie je na tejto trati veľmi náročné. Aj dnes sme ukázali, že môžeme získavať pozície a postupovať vpred, ale nie rýchlo. Bola to pre nás ďalšia ponižujúca skúsenosť,“ dodal Wolff.

Ten tiež dostal od reportérov otázku týkajúcu sa jeho „výmeny názorov“ s Lewisom Hamiltonom. Sedemnásobný majster sveta v piatok po vypadnutí v Q2 vystúpil z auta a pristúpil k svojmu šéfovi. Obaja si niečo chvíľu vysvetľovali a zvlášť Toto Wolff nepôsobil dvakrát priateľsky. „To sú interné veci, radšej ich nebudem rozširovať,“ povedal o tejto udalosti Hamilton.

V sobotu sa k tomu vyjadril aj Wolff. „Určite to nebola žiadna hádka. Nikto si nie je bližší než my dvaja. V tej situácii sme boli obaja veľmi naštvaní kvôli tomu, čo sa v kvalifikácii stalo. Navzájom sme sa ventilovali, ale obaja sme boli na rovnakej vlne.“

„Je v tom určitá frustrácia, že nie sme schopní v prvom kole vygenerovať dostatočnú priľnavosť, piatok bol pritom celý o prvom kole. Potom prišli červené vlajky a nedokázali sme sa dostať do Q3. To je nesmierne frustrujúce,“ dodal Wolff.

Súvisiace články