logo F1online.sk

Podľa Hamiltona k tomu tím nepristúpil správne, Russellovi chýbala rýchlosť na rovinkách

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 4. 2022

Ďalší náročný deň pre Mercedes. Po ťažkej piatkovej kvalifikácii predstavoval sobotný šprint príležitosť trochu napraviť pošramotenú povesť. Veď v pretekovom tempe je na tom tento tím omnoho lepšie. Ani jeden z jeho pilotov sa však nedokázal posunúť vpred. Ako George Russell, tak Lewis Hamilton nezaznamenali žiadny progres, Hamilton dokonca jednu pozíciu stratil.

Krátko po štarte sa na hrane najlepšej desiatky sformoval DRS vláčik, v ktorom zostal zaseknutý aj George Russell. Ten štartoval vyššie v poradí, mal tak aj väčšiu šancu posunúť sa vpred, čo sa mu však nepodarilo. Dosť ho brzdil hlavne Sebastian Vettel, ktorý „upchal hrdlo fľaše“ a nepustil nikoho dopredu. Aj v šprinte sa však našli takí, ktorí predbiehali bez pomoci DRS či napriek tomu, že DRS „na obranu“ mohol využiť ich súper. Piloti Mercedesu k nim však nepatrili.

„Šprint nebol dosť dlhý na to, aby sa ukázali nejaké väčšie rozdiely v degradácii pneumatík alebo rozdiely v monopostoch. Máme čo robiť. Myslím, že auto je rýchlejšie, ale chýba nám rýchlosť na rovinkách, vďaka ktorej by sme sa dokázali posunúť dopredu,“ povedal po skončení šprintu George Russell.

„Pretekové tempo vyzerá určite lepšie než kvalifikačné. Myslím, že stratégia bude v nedeľu kľúčová a potrebujeme urobiť niečo odlišné v porovnaní s našimi súpermi. To by nám mohlo dať príležitosť zabojovať a posunúť sa poradím dopredu. Bude to však zložité.“

„Určite to je pre nás náročný víkend. V prvých troch pretekoch sme zrejme dosiahli lepšie výsledky, než na aké sme mali a tento víkend sme zas trochu viac pozadu než by sme si zaslúžili,“ dodal britský mladík.

Lewis Hamilton zakončil šprint až na štrnástom mieste, keď sa podobne ako jeho tímový kolega trápil v DRS vláčiku. „V pozadí prebieha veľa práce, ale zatiaľ je to tak, ako to je a toto momentálne máme k dispozícii. V konečnom dôsledku sme k tomu v tomto roku nepristúpili správne, ale všetci pracujú tvrdo na náprave,“ povedal Hamilton.

„Tento tím si prešiel mnohými zlými rokmi, väčšina zamestnancov tu pracuje už dvadsať rokov. Ani rok 2013 nebol najskvelejší, ale potom sme mali dobré sezóny. Držíme však spolu a snažíme sa všetkých motivovať. Všetci pracujú tak tvrdo, ako len môžu. Samozrejme, nebojujeme o titul, ale bojujeme v snahe porozumieť tomuto autu a robiť pokroky. Momentálne nemôžeme dúfať v niečo viac,“ povedal sedemnásobný majster sveta.