logo F1online.skF1online.sk

Bol to charakter posilňujúci víkend, hovorí o Austrálii Sainz

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 4. 2022

Šnúra sedemnástich bodovaných umiestnení skončila pre Carlosa Sainz v tom najmenej vhodnom momente. Spoľahlivý a častokrát bezchybný španielsky pretekár čelil v Austrálii neľahkej situácii a hromade smoly. Koniec koncov to však bola jeho jazdecká chyba, ktorá mu ukončila Veľkú cenu Austrálie už v druhom kole. Carlos sa z nej chce poučiť.

Červené vlajky a problém so štartérom Sainzovi zabránili kvalifikovať sa lepšie než na deviatom mieste. Na štarte nedeľných pretekov sa technické problémy zopakovali, v dôsledku čoho stratil niekoľko pozícií. Vo svojej snahe rýchlo všetko dohnať urobil chybu a vypadol. Stratu dôležitých bodov si Carlos veľmi vyčíta.

„Jednou z mojich silných stránok je schopnosť zostať pokojný v týchto situáciách. V tomto prípade som však svoj pokoj stratil a nereagoval správne na nepríjemnosti, ktoré sa mi prihodili,“ hovorí s odstupom dvoch týždňov Sainz.

„Nebol to ten najlepší víkend, pretože sa toho mnoho udialo, do diania prehovorilo množstvo externých faktorov a zároveň som na ne nedokázal zareagovať najlepšie. V jednom okamihu sa to muselo stať, ťahal som šnúru bodovaných umiestnení – už ani neviem, koľko ich bolo – a jazdil bez väčších chýb.“

„Raz táto chyba musela prísť a aj prišla. Určite sa z toho poučím a podobne ako v predchádzajúcich prípadoch z toho vyjdem silnejší. Bol to tak trochu charakter posilňujúci víkend,“ dodal Sainz.

Španielsky pretekár si svoju chybu v Melbourne vysvetľuje aj dávkou frustrácie, ktorá bola vzhľadom na dovtedajší priebeh nevyhnutná. „Celý víkend som cítil, že som v hre o pole position a vedel, že jazdím naozaj dobre.“

„Prišli však tieto externé problémy a možno so sebou priniesli trochu tej frustrácie. Akoby hovorili ‚možno si musíš ešte jeden víkend počkať‘, no ja som si povedal: ‚Nie, nechcem čakať ďalší víkend, idem naplno do toho!‘ a takto to niekedy v tomto športe dopadne,“ hovorí Sainz.

Podľa vlastných slov si Španiel doma všetko zanalyzoval a chce sa vrátiť k tomu, čo mu prinieslo sedemnásť bodovaných umiestnení v rade za sebou. „Veľkú rolu zohráva psychika, tiež zvládanie emócií a svojich pocitov. Toto patrilo k mojim silným stránkam a určite to nechcem stratiť. Raz za čas si však športovec musí pripomenúť, že treba naďalej pokračovať v tom, čo ste robili doteraz a čo vám pomáha zachovať pokoj,“ dodal Carlos.

Súvisiace články

Diskusia