logo F1online.skF1online.sk

Carlos Sainz podpísal s Ferrari dvojročnú zmluvu!

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 4. 2022

Španielsky pretekár Carlos Sainz predĺžil svoj kontrakt s tímom Scuderia Ferrari. V predvečer domáceho podujatia to oficiálnou cestou potvrdili obe strany. Očakávalo sa, že Ferrari túto novinku zverejní práve pred domácim podujatím. Zbúralo pritom všetky špekulácie niektorých médií o ročnej zmluve s opciou. Ferrari i Sainz potvrdili, že uzavreli dvojročný kontrakt.

V posledných týždňoch sa toho o novej zmluve pre španielskeho pretekára napísalo naozaj mnoho. Niektorí pritom operovali aj s nie veľmi vydarenými výkonmi bývalého pretekára McLarenu, Renaultu či Toro Rosso a špekulovali, že Ferrari nechce Sainzovi ponúknuť ním požadovanú dvojročnú zmluvu. Miesto toho mal byť na stole len ročný kontrakt s opciou. Tieto správy sa však nepotvrdili.

„Som veľmi rád, že som predĺžil zmluvu so Scuderiou Ferrari. Vždy som hovorieval, že vo Formule 1 niet lepšieho tímu a po niečo vyše roku s ním môžem potvrdiť, že obliecť si túto kombinézu a reprezentovať túto stajňu je niečo unikátne a neporovnateľné. Moja prvá sezóna v Maranelle bola solídna a konštruktívna. Celá naša skupina spoločne napredovala. Výsledky všetkej tej práce môžete vidieť v doterajšom priebehu sezóny,“ povedal po podpise svojej zmluvy Sainz.

„Predĺženie zmluvy je pre mňa posilnením a prejavom dôvery zo strany tímu. Neviem sa dočkať, až sa vrátim do auta, vydám zo seba to najlepšie a prinesiem fanúšikom Ferari veľa radosti. Monopost F1-75 ukázal, že patrí na čelo, čo mi umožní ísť si za svojimi cieľmi, počnúc prvým víťazstvom vo Formule 1,“ dodal Sainz.

Carlos by tak mal zotrvať v Maranelle do konca sezóny 2024, rovnako ako jeho tímový kolega Charles Leclerc. Ich šéf Mattia Binotto tak má po personálnej stránke na dva roky vystarané.

„Niekoľkokrát som povedal, že podľa mňa máme najlepšiu jazdeckú dvojicu vo Formule 1 a s každými pretekmi bolo predĺženie Carlosovej zmluvy stále prirodzenejším krokom, ktorý nám zaistí stabilitu a kontinuitu. Počas svojho doterajšieho pôsobenia v tíme dokázal, že má talent, dosahuje pôsobivé výsledky a využíva svoje príležitosti,“ povedal po podpise zmluvy boss stajne Mattia Binotto.

„Mimo kokpitu je to pracant so zmyslom pre tie najmenšie detaily, čo nám pomohlo zlepšovať sa a napredovať. Spoločne si môžeme stanoviť ambiciózne ciele a som si istý, že spolu s Charlesom môže Carlos zohrať významnú úlohu pri posilňovaní legendy Ferrari a napíše ďalšiu kapitolu v histórii nášho tímu,“ dodal Binotto.

Súvisiace články

Diskusia