logo F1online.skF1online.sk

Russell nemá záujem s Hamiltonom bojovať o piate miesto

Lewis Hamilton a George Russell
© Jiří Křenek/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 4. 2022

Po ôsmich rokoch na čele zažíva tím Mercedes náročný štart do novej éry. V prvých troch pretekoch strácali dlhoroční suveréni Formuly 1 pomerne výrazne. Medzi Lewisom Hamiltonom a jeho novým kolegom Georgeom Russellom tak zatiaľ nelietajú iskry. Obaja si uvedomujú, že tvrdo bojovať nateraz nemá zmysel.

Veľa sa o tom špekulovalo, no medzi Hamiltonom s Russellom je zatiaľ všetko v poriadku. V Bahrajne dokázal Lewis kolegu zdolať pomerne bez problémov, v Saudskej Arábii sa karta obrátila a tempo udával George, ktorý tímového kolegu porazil veľkým rozdielom. V Austrálii to bolo vyrovnané, Hamilton uspel v kvalifikácii, no v pretekoch napokon skončil vpredu Russell.

Stále to však bol boj hlavne o maximalizovanie výsledku a „mercedesáci“ chceli v prvom rade zhrabnúť body. Nemá predsa zmysel bojovať medzi sebou, keď vaša strata na čelo je beztak takmer sekunda na kolo.

„Pri pohľade na kompletný vzorec pre mňa takéto drobnosti naozaj veľa neznamenajú,“ odpovedal Russell, na otázku, či ho teší, že v Austrálii zdolal tímového kolegu.

„Samozrejme, každý chce skončiť pred tímovým kolegom, ale ako Lewis, tak ani ja nemám záujem bojovať o piate alebo šieste miesto. Chceme spolupracovať a stiahnuť našu stratu na čelo, takže nemáme medzi sebou nijaké negatívne pocity, ak skončím pred ním. Momentálne sa tým príliš nezaoberáme,“ hovorí britský mladík.

„Musíme predsa sledovať širší obraz a myslieť z dlhodobého hľadiska, aby sme dobehli chlapcov pred nami, pretože sme tu kvôli víťazstvám,“ dodal Russell.

Súvisiace články

Diskusia