logo F1online.skF1online.sk

Hamilton velí do boja a chváli Russella

Sergio Pérez a Lewis Hamilton
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková12. 4. 2022

Lewis Hamilton plánuje pred Imolou zmobilizovať všetkých dôležitých ľudí v Mercedese, a to prostredníctvom série telefonátov cez platformu Zoom. Jeho cieľom je dospieť k zlepšeniu auta, čo akútne potrebujú. Tímu z Brackley sa síce zatiaľ úspešne darí minimalizovať škody, rozdiel v rýchlosti oproti Ferrari či Red Bullu je však zjavný.

Keďže Mercedes stále bojuje s problémami s poskakovaním, Hamilton chce, aby tím nepremárnil ani chvíľu a zistil, ako môže dosiahnuť pokrok. Zhodou viacerých šťastných okolností je stajňa okolo Tota Wolffa zatiaľ na druhom mieste v Pohári konštruktérov, pričom to isté platí o Georgeovi Russellovi v hodnotení jazdcov. Brit si však správne uvedomuje, že sa nemôžu naďalej spoliehať na smolu iných.

Rovnako je sedemnásobnému šampiónovi jasné, že Mercedes by si nemal dovoliť ďalších pár pretekov čakať na potenciálne vylepšenia, a preto bude tento týždeň tvrdo tlačiť na vedenie nemeckej automobilky a jej sponzorov, aby zistili, čo všetko sa dá urobiť. „Čaká nás veľa práce a prirodzene aj veľa telefonátov.“

„Mám veľa telefonátov cez Zoom so všetkými sponzormi a našimi šéfmi, naozaj sa ich snažím zmobilizovať. Máme k dispozícii niekoľko vylepšení, ktoré musíme zrealizovať. A potrebujeme pri tom podporu všetkých, aby sme jednoducho nenechali ani kameň na kameni. Ide o to, aby sme sa uistili, že je tu stále hlad po úspechu a že maximálne využívame úplne každý okamih,“ predstavil Hamilton svoje plány na najbližšie obdobie.

Majster sveta si je vedomý toho, ako veľmi poskakovanie znižuje rýchlosť Mercedesu. Z toho dôvodu si myslí, že ak sa tímu podarí tento fenomén vyriešiť, z auta vyťaží oveľa viac. „Naháňam ľudí, ktorí sú v aerodynamickom tuneli, chlapcov z aerodynamického oddelenia, jednoducho sa pozerám na úplne každú oblasť. A potrebujeme to teraz. Nie za dva alebo tri preteky. Všetci ako tím vieme, že musíme udržať povzbudenie a energiu na vysokej úrovni.“

Hoci to nebude jednoduché, Hamilton naďalej dúfa, že Mercedes vo svojich monopostoch objaví viac potenciálu než jeho súperi. „Radšej zostávam optimistom. Pred nami je ešte dvadsať pretekov. Ak sa realisticky zamyslíte, tak pokiaľ ide o vývoj, špičkové tímy často vyvíjajú podobným tempom a podobnou rýchlosťou. Bude to tak aj v prípade tohto nového auta? Kto vie?

„Veľmi, veľmi dúfam, že sa nám čoskoro podarí dostať do hry. Ale s každým zlepšením, ktoré pravdepodobne urobíme, urobia Ferrari a Red Bull pravdepodobne niečo podobné, takže to nebude ľahké. Áno, rozdiel je teraz dosť veľký. Ale je pred nami ešte dlhá cesta,“ nevzdáva sa britský rodák.

Hamilton je však plne spokojný aspoň s výkonmi svojho tímového kolegu a krajana Georgea Russella, na ktorého nešetrí chválou. „V Austrálii odviedol úžasnú prácu, mal skvelú rýchlosť. V týchto prvých troch pretekoch bol veľmi solídny, pracoval a naozaj sa snažil.“

Súvisiace články

Diskusia